ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτσι θα αρχίσουν σταδιακά να λειτουργούν τα δικαστήρια

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 27 Απριλίου 2020 θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλάκεια

Σε τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει σταδιακά η άρση λειτουργίας των δικαστηρίων. Η αρχή θα γίνει με τις διαδικασίες  των συναινετικών προσημειώσεων στα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία αλλά και τις  διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν αναγκαστικές προσημειώσεις, συντηρητικές κατασχέσεις και εξαλείψεις προσημειώσεων στα Πρωτοδικεία.


Ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε πως προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο συγχρωτισμός στις αίθουσες, η διαδικασία συναινετικών προσημειώσεων θα γίνεται μέσω των γραμματειών χωρίς τη συμμετοχή διαδίκων, ενώ επιβεβαίωσε την 27η Απριλίου 2020 ως την ημέρα έναρξης λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων, έμμισθων και άμισθων.


Σε δεύτερη φάση, η σταδιακή άρση της αναστολής των δικαστικών εργασιών θα αφορά πιθανότατα τις διαδικασίες, ειδικές και τακτικές, με δήλωση, χωρίς την συμμετοχή των διαδίκων. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι το χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιορισμών θα εκπονείται σε συνεργασία με την ειδική ομάδα λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων του Υπουργείου Υγείας, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και θα δημοσιοποιείται εγκαίρως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στο αίτημα των δικηγορικών συλλόγων για αναστολή της υποχρεωτικής υπαγωγής υποθέσεων στη διαμεσολάβηση, ο κ. Τσιάρας αναγνώρισε πως χρειάζεται πιθανώς αναστολή της σχετικής προθεσμίας, αλλά υπογράμμισε , οτι οποιαδήποτε παράταση της σχετικής προθεσμίας θα αφορά ενδεχομένως μόνο μερικές ημέρες και θα έχει αμιγώς προσωρινό χαρακτήρα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις γραμματείες των δικαστηρίων.

πηγη

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις