ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμακοποιοί: Κινήσεις εντυπωσιασμού η απογραφή των αποθεμάτων

Κοινοποίηση
Tweet

Απαιτείται δραστική παρέμβαση της πολιτείας με ουσιαστικό έλεγχο της επάρκειας και των τιμών

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας σε ανακοίνωση του αναφέρει πως με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας εξακολουθεί να εξυπηρετεί το κοινό από την πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19 με ανεβασμένα τα ρολά των φαρμακείων.

Το σθένος των συναδέλφων όμως δεν αρκεί από μόνο του για να αντιμετωπιστούν προβλήματα ελλείψεων βασικών ειδών  όπως μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα, συνεχίζει η ανακοίνωση. Απαιτείται και δραστική παρέμβαση της πολιτείας με ουσιαστικό έλεγχο της επάρκειας και των τιμών για τις οποίες ευθύνεται κατά κύριο λόγο το χονδρεμπόριο του εξωτερικού και όχι μόνο, κινήσεις εντυπωσιασμού απογραφής δήθεν αποθεμάτων (ανύπαρκτων στην πραγματικότητα) από τα φαρμακεία ανά 3ήμερο. Ο φόρτος εργασίας για τα ανοιχτά φαρμακεία των αυτοαπασχολούμενων Ελλήνων φαρμακοποιών αυτές τις ώρες είναι τέτοιος που παρεμβάσεις σαν κι αυτή μόνο περιπλέκουν τα πράγματα παρά δίνουν λύσεις.  

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας εξαίρει τη στάση της πλειονότητας των συμπολιτών μας που ανταποκρίθηκαν υποδειγματικά και πειθαρχημένα στην εφαρμογή των αυστηρών μέτρων πρόσβασης και υπενθυμίζει ότι στα φαρμακεία θα εξακολουθούν το προσεχές διάστημα να υπάρχουν περιορισμοί πρόσβασης στο εσωτερικό τους με την τήρηση πάντα των οδηγιών ασφαλείας. Μην επισκέπτεστε τα φαρμακεία άσκοπα και αν νιώθετε την παραμικρή αδιαθεσία ή ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες μείνετε σπίτι και προτιμήστε να εξυπηρετηθείτε από συγγενικά σας πρόσωπα.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣ του Φαρμακευτικού συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος και η γενική γραμματέας Μαρίνα Τσάρα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις