ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δώδεκα φωτιές από το πρωί στην Ηλεία - Δύο στα "χέρια" της Πυροσβεστικής - Τι συμβαίνει

Μακρυγένη Ελευθερία
elmakrygeni@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Σε αρκετές περιπτώσεις προκλήθηκαν πυρκαγιές από καύση κλαδιών

Είναι ρεκόρ αρνητικό και η πυροσβεστική από το πρωί τρέχει να σβήσει φωτιές σε πολλές περιοχές της Ηλείας. Οι φωτιές όπως πληροφορείται το thebest.gr σήμερα από το πρωί στην Ηλεία έχουν φτάσει τις δεκαέξι από το πρωί ως τις 6.30 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr  έχουν συλληφθεί από το ανακριτικό και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για δύο άτομα, για πρόκληση πυρκαγιάς, από αμέλεια. Νεότερο μέτωπο το απόγευμα ξέσπασε στο Κοτύχι Ηλείας. Επίσης νεότερες πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι στην περιοχή κατεβαίνει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποιες φωτιές σήμερα προκλήθηκαν στην Ηλεία από αμέλεια, λόγω καύσης κλαδιών και εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το έργο συντονίζει ο  Συντονιστής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Γιάννης Πετρούτσος. Παρών στα μέτωπα στο Κολλύρι και αλλούκαι ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα Νίκος Ρουμελιώτης.

Φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι και  στις Βελιτσές Δυτικής Αχαΐας αλλά και αργότερα στο Τζάιλο, επίσης στη Δυτική Αχαΐα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη και οριοθέτησαν  τη φωτιά στο Κολλύρι Ηλείας όπου επιχειρούσαν 22 άνδρες με 11 οχήματα.

Νωρίτερα ξέσπασαν φωτιές και οριοθετήθηκαν σε Λάσδικα , Κρυονέρι, Ανεμοχώρι, Κρυονερι, Καϊάφα, Ανδραβίδα Ηλείας κ.α.

Συνολικά επιχειρούν στα μέτωπα 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, τέσσετα πεζοπόρα τμήματα ενώ το έργο συνδράμει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και ερπυστριοφόρο από Δήμο Πύργου και Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΊΟΥ

 

πρώτη ενημέρωση 16.47

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις