ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρίτο κρούσμα κορονωϊού- Ματαιώνονται καρναβάλια της Ελλάδας

Κοινοποίηση
Tweet

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στοπ λόγω κορωνοϊού μπαίνει στο Πατρινό Καρναβάλι λόγω κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.  Τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με πληροφορίες το τρίτο κρούσμα είναι στην Αθήνα και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το που νοσηλεύεται αλλά μόνο ότι είναι γυναίκα.

 Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια της Ελλάδας.

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού, ανάμεσά τους και το Πατρινό Καρναβάλι. Κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας σήμερα, Πέμπτη.

 Καθώς ανακοινώθηκαν άλλα δύο νέα κρούσματα του κοροναϊού πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας, με τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας με την 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, να ανέρχονται σε τρία, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ήταν παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα και διευκρίνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν το παιδί της 38χρονης και άλλη μία νέα γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις