ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε ο Πατρινός καθηγητής Φυσικής Γρηγόρης Καραγιάννης

Κοινοποίηση
Tweet

Την Τετάρτη η κηδεία του

Έφυγε σε ηλικία 71 ετών ο Πατρινό καθηγητής Γρηγόρης Καραγιάννης. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 11 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α’ Κοιμητηρίου Πατρών.

Ο Γρηγόρης Καραγιάννης υπήρξε μια εμβληματική μορφή της Φυσικής της Μέσης Εκπαίδευσης στην Πάτρα, με μοναδικές δυνατότητες στην πειραματική φυσική. Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και από το 1985 διδάκτωρ στη Μαθηματική Φυσική.

Είχε σειρά δημοσιεύσεων που αναφέρονται κυρίως στην ισοτοπική γενίκευση των θεωριών βαθμίδας (Lie isotopic lifting of gauge theories) καθώς και σε ειδικά μη συντηρητικά κβαντικά μοντέλα. Είχε επίσης διατελέσει επί χρόνια σχολικός σύμβουλος.

«Καλό σου ταξίδι Γρηγόρη. Οι συζητήσεις μας στο φιλόξενο στέκι σου στη Ζαΐμη θα είναι παντοτινός συνοδός μου. Σε ευχαριστούμε για όλα, εμείς οι μαθητές σου», γράφει στο αποχαιρετισμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συμπολίτης Μιχάλης Πετρόπουλος.

Κοινοποίηση
Tweet
Σχόλια

Ειδήσεις

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρία σας στο website και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αναλυτικά.