"Τον κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν επικεφαλής της παράταξης" αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ρεπόρτερ"
Αβεβαιότητα και πολλές συζητήσεις για τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στην παράταξη του Δημήτρη Κατσικόπουλου έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της κινητικότητας που αναπτύσσει ο Νίκος Τζανάκος, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ρερπόρτερ" της Πάτρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τελευταίος, ουσιαστικά, εμφανίζεται σε αρκετές περιπτώσεις να υπερκαλύπτει ακόμη και τον επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Κατσικόπουλο, καθώς είναι οφθαλμοφανές και εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου ότι σχεδόν σε όλα τα θέματα του έχει αφεθεί σημαντικός χώρος δράσης.
Αρχικά, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, διαφαίνεται με κάθε ευκαιρία η διάθεση του κ. Τζανάκου να σηκώσει ένα σημαντικό μέρος της αντιπολίτευσης, ορισμένες φορές, μάλιστα, προκαλώντας εκνευρισμό ακόμη και σε συμβούλους ή παράγοντες που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος (είναι χαρακτηριστική η τελευταία λεκτική αντιπαράθεσή του με τον Σπύρο Δεμαρτίνο, στο περιθώριο της συνεδρίασης για τη μετακίνηση της συζύγου του τελευταίου, όταν ο πρώην αντιδήμαρχος -εις επήκοον αρκετών συμβούλων- “χρέωσε” στον κ. Τζανάκο την εκτροπή της συζήτησης που ανέτρεψε σε βάρος των θέσεων Δεμαρτίνου το κλίμα).
Ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος, συζητείται έτσι πως λειτουργεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τρόπο που είτε δεν ελέγχεται από τον Δημήτρη Κατσικόπουλο είτε σκόπιμα έχει επιτραπεί. Όπως και να 'χει, η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι ο κ. Τζανάκος συμπεριφέρεται σχεδόν σαν επικεφαλής της παράταξης.
Σε αυτό το κλίμα που δημιουργείται από τα όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του συμβουλίου,- σημειώνει η εφημερίδα- ήλθε να προστεθεί η τελευταία κίνηση του πρώην αντιδημάρχου.
Ο Νίκος Τζανάκος, μαζί με τους Δημήτρη Αϊβαλή, Χρήστο Πατούχα, Δημήτρη Αλεξίου και Γιώργο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκαν ως πρωτοβουλία πολιτών για την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου. Το γεγονός προκάλεσε ακόμη περισσότερη συζήτηση, καθώς εύλογα σχολιάστηκε πως ο κ. Τζανάκος εμφανίζεται και πάλι ως συμμετέχων σε μια πρωτοβουλία για το θαλάσσιο μέτωπο, την οποία θα μπορούσε να την πάρει μαζί με τους άλλους τους συναδέλφους στην παράταξη του κ. Κατσικόπουλου.
Ο κ. Τζανάκος εμφανίζεται έτσι και πάλι να απασχολεί την επικαιρότητα με τέτοιου είδους ενέργειες, την ίδια στιγμή που η παράταξη δεν έχει φέρει κανένα τέτοιο θέμα προς συζήτηση στο συμβούλιο -όπως θα ήταν το πιο λογικό να εισηγηθεί, όπως είπαν αρκετοί- δημιουργώντας την αίσθηση πως και εκτός δημοτικού συμβουλίου προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του με κάθε τρόπο.
Το κλίμα αυτό,- όπως αναφέρει η εφημερίδα- ασφαλώς, ενισχύεται και από τις εκτιμήσεις για την πολιτική τακτική του Δημήτρη Κατσικόπουλου, ο οποίος εγκαινίασε χθες τα νέα του γραφεία στην οδό Ερμού.
Και αυτό γιατί αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στις επιδιώξεις του επικεφαλής της παράταξης είναι η επιστροφή στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές. Και σε αυτή την περίπτωση, είναι προφανές ότι κινήσεις όπως αυτές του κ. Τζανάκου έχουν άρωμα… διαδοχής, που τροφοδοτούν συνεχή σχόλια και συζητήσεις για την επόμενη μέρα στην παράταξη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr