ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποφασίζουν νέα απεργία- Τι θα γίνει με τα σκουπίδια στην Πάτρα;

Κοινοποίηση
Tweet

Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα

 

Τις αποφάσεις τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μέχρι την Πέμπτη λαμβάνουν το πρωί της Δευτέρας σε Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων.

Η αποχή των υπαλλήλων στον Τομέα Καθαριότητας, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής οπότε και θα βγουν κανονικά τα απορριμματοφόρα για να συλλογή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πόλης από την Παρασκευή το βράδυ.

Ωστόσο εάν αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα δεν θα μαζεύουν και πάλι σκουπίδια με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την έκτακτη Γενική Συνέλευση θα μπορούν να οι υπάλληλοι των Παιδικών Σταθμών, του Βρεφοκομείου και των ΚΔΑΠ καθώς δεν επιθυμούν να δημιουργηθεί πρόβλημα με τα παιδιά και τους γονείς τους.

Η σχετική απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων αναφέρει τα εξής:

«Μετά την από 20/10/2019 κοινή έκτακτη συνεδρίαση των ανωτέρω σωματείων του Δήμου Πατρέων, αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων για την Δευτέρα 21/10/2019 και ώρα 10:30 π.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Μοναδικό θέμα της συνέλευσης θα είναι η ενημέρωση και το πρόγραμμα δράσης βάσει της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αφορά το έκτρωμα του «αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου» και την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων.

Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις για να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στα αντεργατικά σχέδια και να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι-ες έχοντας ως γνώμονα το κοινωνικό πρόσωπο των υπηρεσιών μας και γνωρίζοντας το πρόβλημα που θα δημιουργήσουμε στους εργαζόμενους γονείς αποφασίσαμε οι συνάδελφοι των Παιδικών Σταθμών, του Βρεφοκομείου και των ΚΔΑΠ να μην συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση.

Για την διευκόλυνση των εργαζομένων των κεντρικών κτιρίων του Δήμου θα διατεθεί λεωφορείο για την μεταφορά τους στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις