ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τεφροδόχοι για ενθύμιο μετά την καύση...

Κοινοποίηση
Tweet

Το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα ξεκίνησε να λειτουργεί

Από τις αρχές του μήνα λειτουργεί στη χώρα μας το πρώτο αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα.

Στις εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου υπάρχουν δύο κλίβανοι που τηρούν τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά στάνταρ και μπορούν να κάνουν συνολικά έως 10 αποτεφρώσεις την ημέρα. Η κάθε διαδικασία διαρκεί 75 λεπτά και γίνεται αυτοματοποιημένα σε θερμοκρασίες που ξεκινούν από τους 800 και φτάνουν τους 1.000 βαθμούς κελσίου.

Το βασικό κόστος για την αποτέφρωση είναι τα 600 ευρώ, αλλά σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί το κόστος της τελετής και όλων των λοιπών διαδικασιών, που θα καθορίσουν τα γραφεία τελετών στα οποία θα απευθυνθούν οι συγγενείς του θανόντα. Εκεί θα ενημερωθούν και για όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται όπως το χαρτί από ιατροδικαστή που απαιτείται ώστε να μπορεί να δοθεί η σορός για αποτέφρωση.

Πέραν της αποτέφρωσης νεκρών και οστών μετά από εκταφή, στη Ριτσώνα παρέχονται και άλλες υπηρεσίες όπως διασπορά της τέφρας στη θάλασσα, στον αέρα, στη γη, ανάλογα με την επιθυμία του θανόντος ή των οικείων του, πώληση τεφροδόχων και προϊόντων κοσμημάτων ενθύμησης, υπηρεσίες εστίασης στο αναψυκτήριο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις