ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έντονα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά στα Δυτικά

Κοινοποίηση
Tweet

Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί από την πυροσβεστική τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη

Το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο καιρού η ΕΜΥ άρχισε να «χτυπά» από το βράδυ της Πέμπτης. Ο καιρός αγρίεψε για τα καλά, με πρώτα «θύματα» τη Θεσσαλονίκη και τα Τρίκαλα. 150 κλήσεις έγιναν στην Πυροσβεστική από πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ έγιναν και εννέα διασώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μας περιμένουν και σήμερα. Θα είναι τοπικού χαρακτήρα και αφού «χτυπήσουν», το πρωί στην ανατολική, βόρεια και κεντρική Ελλάδα, σταδιακά θα περιοριστούν στις Σποράδες και σε περιοχές της Θεσσαλίας  και της Εύβοιας.

 

Από το μεσημέρι και μετά κυρίως, τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ προς το βράδυ θα φτάσουν και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ο καιρός το Σάββατο

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις