ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ως «θύμα» της διαπλοκής βλέπει την Πατρών-Πύργου ο Καραμανλής

Κοινοποίηση
Tweet

Εκκρεμούν ακόμα οι συζητήσεις με την Ε.Ε. για το μέλλον του έργου

Στο θέμα της κατασκευής της Πατρών-Πύργου και του «παγώματος» των εργασιών που έχει επιβάλει από το καλοκαίρι μέχρι να βρει έναν άλλο τρόπο για να ολοκληρωθεί το έργο αναφέρθηκε στα Parapolitika FM και τον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε αναμένεται μια συζήτηση με τους Ευρωπαίους οι οποίοι βάζουν περίπου 300εκ. ευρώ για τον δρόμο και στην συνέχεια θα ανακοινωθεί η τελική λύση.

«Έγινε ένα πραγματικά έγκλημα. Κάθε δεκαετία ξεκληρίζεται ένα χωριό. Το 2014 το έργο ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει. Αν, βέβαια, δεν έσπαγε σε 8 κομμάτια θα ήταν έτοιμο ο δρόμος σήμερα», είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα επιχειρώντας να μπλέξει την υπόθεση της Πατρών-Πύργου με τις τηλεοπτικές άδειες

«Τα 4 {κομμάτια του έργου} τα πήρε ο κ. Καλογρίτσας και ο ΤΟΞΟΤΗΣ που σήμερα δεν υπάρχει. Το στοίχημα της προηγούμενης κυβέρνηση να κάνει τον κ. Καλογρίτσα εργολάβο – εκδότη - καναλάρχη δεν περπάτησε. Και για να γίνει καναλάρχης έπρεπε να του δώσουν το Πάτρα - Πύργος. Και αυτή τη στιγμή ο κ. Καλογρίτσας δεν υπάρχει και το έργο είναι στον αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Τέλος, εξηγώντας πώς σχεδιάζει να προχωρήσει προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο, το οποίο θυμίζουμε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν απεντάξει από την «Ολυμπία Οδό», είπε:

«Εμείς τι θα κάνουμε: Θα συζητήσουμε με τους ευρωπαίους και θα πούμε ποια θα είναι η τελική λύση. Τρέχουμε με το χρονόμετρο και αυτό που θα κάνουμε είναι να σεβαστούμε τα χρήματα του ελληνικού λαού και τελικά να γίνει το έργο...αν δεν γίνει το έργο μέχρι το 2024 κινδυνεύουμε να πρέπει να γυρίσουμε τα λεφτά πίσω».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις