ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκίρης: "Μόνο η κ. Διαμαντοπούλου βλέπει ότι συνεχίζονται οι σχολικοί αγώνες"

Κοινοποίηση
Tweet

"Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας"

Ενώ οι σχολικοί αγώνες, με έγγραφο της Υπουργού Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχουν «ανασταλεί» μέχρι νεοτέρας, η απάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου στον Βουλευτή Αχαΐας και πρώην Υφυπουργό Μιχάλη Μπεκίρη ήταν πως «Ήδη το πρόγραμμα των σχολικών αγώνων λυκείων βρίσκεται σε εξέλιξη» σχετικά με την αναστολή των σχολικών αγώνων.

«Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Η συμπεριφορά της Υπουργού Παιδείας παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Νομίζει ότι απευθύνονται σε αφελείς και αυτό δημιουργεί αγανάκτηση και προβληματισμό και στους γονείς και στους μαθητές». Αυτό δήλωσε ο Αχαιός πολιτικός Μιχάλης Μπεκίρης μετά την απάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή σχετικά με την συνέχιση των σχολικών αγώνων.

Ο πρώην Υφυπουργός συνεχίζοντας ζητά από την κα. Διαμαντοπούλου «να αναφέρει σε ποιο άθλημα ομαδικό η ατομικό, σε ποιο Νομό και σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη χρονική περίοδο η εξέλιξη των σχολικών πρωταθλημάτων; Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας».

Το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων δεν αποφάσισε ποτέ την διακοπή των  Σχολικών Πρωταθλημάτων Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων. Ήδη το πρόγραμμα των Σχολικών Αγώνων Λυκείων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής από την αρχή της  σχολικής χρονιάς με σειρά εγγράφων έδωσε οδηγίες στα Γραφεία  Φυσικής Αγωγής της Χώρας που  αφορούσαν στην διοργάνωση των Σχολικών Αγώνων Λυκείων κάνοντας σαφές ότι θα ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες και για τα Γυμνάσια-Δημοτικά σχολεία.

Παράλληλα μετά τις εισηγήσεις της Κ.Ο.Ε.Σ.Α. (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων) σχεδιάζει την νέα αναμορφωμένη δομή που θα έχουν οι Σχολικοί Αγώνες των Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2010-2011.

Το πρόγραμμα των ανωτέρω αγώνων θα ανακοινωθεί  αναλυτικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις