SPOTLIGHT

/

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε o σταρ της r&b μουσικής R. Kelly

Κοινοποίηση
Tweet

Κατέβαλε τελικά το απαιτούμενο ποσό των 100.000 δολαρίων για την αποφυλάκισή του

Ο σταρ της R&B R. Kelly (Ρόμπερτ Κέλι) αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 αφού τελικά κατέβαλε εγγύηση και δήλωσε αθώος στις κατηγορίες ότι κακοποίησε σεξουαλικά τέσσερα θύματα, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικες γυναίκες.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Σικάγο ντυμένος με την πορτοκαλί φόρμα των κρατούμενων κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισής του μέσω του συνηγόρου του Στιβ Γκρίνμπεργκ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο R. Kelly κατέβαλε τελικά το απαιτούμενο ποσό των 100.000 δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

Στις 5:30 μ.μ. τοπική ώρα εμφανίστηκε να αποχωρεί από τη φυλακή της κομητείας Κουκ, ενώ πλήθος δημοσιογράφων περίμενε έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο τραγουδιστής πέρασε το σαββατοκύριακο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αφού απαγγέλθηκαν 10 κατηγορίες εναντίον του.

Η εγγύηση είχε οριστεί σε ένα εκατομμύριο δολάρια (250.000 δολάρια για κάθε υποτιθέμενο θύμα) και για να αποφυλακιστεί έπρεπε να πληρώσει το 10% του συνόλου ή 100.000 δολάρια σε μετρητά.

Ο Γκρίνμπεργκ δήλωσε στον δικαστή ότι ο καλλιτέχνης δυσκολεύεται να πληρώσει το 10% της εγγύησης, επειδή τα οικονομικά του «είναι σε χάος» και οφείλει σχεδόν 170.000 δολάρια σε διατροφή παιδιού.

Επίσης ανέφερε ότι ο πελάτης του κινδυνεύει με έξωση από το στούντιο ηχογράφησης, επειδή δεν έχει καταβάλλει το ενοίκιο 160.000 δολάρια.

Οι κατηγορίες - τις οποίες αρνείται - έρχονται έναν μήνα μετά από την προβολή του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ, «Surviving R Kelly», το οποίο έριξε φως σε ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων από τον σταρ.

Οι ιστορίες αφορούν την αρχή της καριέρας του στη δεκαετία του 1990. Ο τραγουδιστής ήταν θύμα και ο ίδιος σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν οκτώ χρόνων από γυναίκα μέλος της οικογένειάς του.

Δύο εβδομάδες μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ η δισκογραφική εταιρεία του, έλυσε τη συνεργασία με τον R. Kelly και ακυρώθηκαν οι συναυλίες του σε ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight