ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η αρπαγή της ανήλικης οδήγησε σε φονικό μητέρας τριών παιδιών- Στα δικαστήρια της Πάτρας ο δράστης

Κοινοποίηση
Tweet

Το φονικό έγινε στην Αμαλιάδα, το 2015

Μία αιματηρή συμπλοκή που οδήγησε στο θάνατο μία 28χρονη μητέρα τριών παιδιών –και τον σύζυγό της στο νοσοκομείο- ζωντάνεψε ξανά στα δικαστήρια της Πάτρας. Αντιμέτωπες μέσα στη δικαστική αίθουσα δύο συγγενικές οικογένειες ρομά από την Αμαλιάδα που μένουν η απέναντι από την άλλη και το 2015 έζησαν την πιο τραγική στιγμή της ζωής τους.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών κάθεται ο 32χρονος καθ’ ομολογία δράστης της ανθρωποκτονίας και ο πατέρας του. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε δέκα χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας,. Ο μικρότερος γιός της οικογένειας επίσης είχε καταδικαστεί για ψευδορκία.

 

 

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Αφορμή για το φονικό ήταν η απαγωγή μίας ανήλικης τσιγγάνας, κόρη της οικογένειας των θυμάτων, από νεαρό ο οποίος έμενε στο σπίτι της οικογένειας των δραστών.

Ο νεαρός «έκλεψε» την 16χρονη και την μετέφερε στο σπίτι του στο Ζεφύρι Αττικής, ωστόσο η απαγωγή δεν είχε αίσιο τέλος και οδήγησε μία νέα γυναίκα στο χώμα και δύο άνδρες στη φυλακή.

Η οικογένεια της ανήλικης κοπέλας πήγε να ζητήσει εξηγήσεις ενώ θεώρησε την αδελφή του βασικού κατηγορούμενου ως το πρόσωπο, που της «φούσκωσε τα μυαλά».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η πλευρά των θυμάτων, ο βασικός κατηγορούμενος, μετά από προτροπή του πατέρα του, πήρε ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί αναίτια και αδιακρίτως εναντίον της άλλης οικογένειας.

 

Η μια σφαίρα έπληξε σε ζωτικό όργανο, την 28χρονη εξαδέλφη και εξέπνευσε επί τόπου. Μια ακόμα σφαίρα βρήκε τον σύζυγό της τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα, ενώ η τρίτη σφαίρα χτύπησε ένα όχημα.

Από την άλλη η πλευρά των κατηγορουμένων, ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την οικογένεια  της ανήλικης και ότι ο δράστης πήρε το όπλο για εκφοβισμό ή για να προστατεύσει την οικογένειά του.

Πάντως

Πάντως κηλίδες αίματος βρέθηκαν στο δρόμο και στην αυλή του σπιτιού των θυμάτων.

Η δίκη διακόπηκε για τη επόμενη εβδομάδα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις