ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πατρινή σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Γέλη, και η εμπλοκή της στον εμφύλιο με τους γιους του

Παπαδάκου Γωγώ
papadakoygeo@yahoo.gr
Κοινοποίηση
Tweet

Το περιβάλλον της ίδιας δηλώνει ότι είναι αμέτοχη - Οι γιοι του την "δείχνουν" μέσω της δικαστικής οδού

Η Πατρινή σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Γέλη, η οποία μέχρι να παντρευτούν το 2002 είχε αναλάβει την φροντίδα του, φαίνεται να είναι στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και τους δύο γιους του. Τα δυο αδέλφια όπως φαίνεται δείχνουν μέσω της δικαστικής οδού τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα τους ως κύρια υπεύθυνη για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους.

Το περιβάλλον της ίδιας από την άλλη πλευρά δηλώνει ότι είναι αμέτοχη στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην δυναστεία Αγγελόπουλου.

Το δικαστικό μέτωπο έχει ως φόντο την κολοσσιαία περιουσία της οικογένειας που εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τη Χαλυβουργική, τη ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia και το βιομηχανικό πάρκο Ferrowohlen στη Ζυριχη.

Οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλοι, υποστηρίζουν ότι προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους οι οποίες ανήκουν εξίσου κατά 1/3 στον πατέρα και σε καθέναν από τους γιους και υποστηρίζουν ότι κάποιοι επιβουλεύονται τις επιχειρήσεις για να καρπωθούν όσα οι ίδιοι έκτιζαν επί 20 χρόνια.

 

Κοντινοί τους άνθρωποι δεν δίστασαν να μιλήσουν για «επιτήδειους και πανούργα αρπακτικά που εκμεταλλεύονται την εξασθενημένη υγεία του πατέρα τους Κωνσταντίνου».

Τα δυο αδέλφια φαίνεται να δείχνουν μέσω της δικαστικής οδού τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα τους ως κύρια υπεύθυνη για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει.

Πρόκειται για την Πατρινή Γέλη Παπαγιαννοπούλου η οποία φρόντιζε τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο πριν τελικά παντρευτούν το 2002 στην Αρκαδία παρουσία τότε και των παιδιών του.

 

Φωτ. περιοδικό Best Μενέλαος Μυρίλλας

Φωτ. περιοδικό Best Μενέλαος Μυρίλλας

Η ίδια μιλώντας τον Δεκέμβριο του 2010 στο περιοδικό BEST για τον σύζυγό της είχε πει στον Τάκη Μαρτάτο:

«Με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο ζούμε ιδιαίτερα απλά στο σπίτι μας. Δεν αισθάνομαι ότι κάνουμε κάτι πομπώδες, όπως ζουν όλοι έτσι ζούμε κι εμείς. Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τον Κωνσταντίνο είναι ότι όπου βρεθούμε έρχονται αυθόρμητα άνθρωποι και του μιλάνε γι’ αυτό που αντιπροσωπεύει ο ίδιος, για τον εαυτό του και το αξιοπρόσεκτο είναι ότι τους θυμάται όλους. Διαθέτει τρομερή μνήμη, χιούμορ, μπαίνει κατευθείαν στο θέμα χωρίς περιττά λόγια, είναι ακριβής, ολιγόλογος και καλός παρότι δείχνει λίγο βλοσυρός».

Η υπόθεση έχει δεκάδες παραμέτρους όπου διακυβεύονται πολλά με τη δικαστική διαμάχη να συνεχίζεται με μεγάλη ένταση. Ιδίως από τότε που τα δυο αδέλφια ζήτησαν να γίνει πραγματογνωμοσυνη από επιστήμονες εξαιτίας της «πολυδιάστατης ψυχοδιανοητικής έκπτωσης» του πατέρα τους.

Την ίδια στιγμή η κυρία Παπαγιαννοπούλου παραμένει όπως διαρρέει το περιβάλλον της αμέτοχη σε ό,τι έχει να κάνει με την τρικυμία που χτύπησε μια από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες. Αποποιείται ότι έχει ρόλο και λόγο στις υποθέσεις του άνδρα της και υποστηρίζει ότι όλες οι κινήσεις γίνονται από το σύζυγό της και τους δικηγόρους του.

Μάλιστα η ίδια στέκεται με έκδηλη τρυφερότητα στο σύζυγό της και αποκρούει κάθε υπόνοια για εμπλοκή της στην αντιπαράθεση με τους γιους του, διάγοντας λιτό τρόπο ζωής, χωρίς πολυτέλειας και χωρίς έντονη κοσμική ζωή.

 

Λίγους μήνες πριν το γάμο τους και συγκεκριμένα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου η κυρία Παπαγιαννοπούλου έγραφε σε χειρόγραφο σημείωμα προς τον σύζυγό της μεταξύ άλλων "η ευτυχία δεν αγοράζεται ούε και τη φέρνουν τα πολλά χρήματα". Ακολούθως σημείωνε οτι "με όσα μου παρείχες μου δημιούργησες οικονομική αυτοτέλεια" ενώ λίγο πιο κάτω τόνιζε "η όποια περιουσία δεν είναι κοινή, δεν υφίστανται κοινά πράγματα (...)ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει, δεδομένου άλλωστε ότι ουδεμία συμμετοχή είχα ή έχω στην περιουσία σου ή και στην αύξησή της"...

 

 

Εξ όσων αναφέρονται στη δικογραφία τα παιδιά του επιχειρηματία υποστηρίζουν το εντελώς αντίθετο λέγοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η κυρία Παπαγιαννοπούλου είναι πλέον αμύθητα χάρη στα ωφελήματα που απέσπασε από την περιουσία της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Στον κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων που της αποδίδονται από την πλευρά του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου φαίνεται να περιλαμβάνονται βίλες και ακίνητα στη Μύκονο, το Πόρτο Χέλι, Σαντορίνη, Ψυχικό και Ζυρίχη, αμοιβές χιλιάδων ευρώ μηνιαίως στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις της οικογένειας και εκατομμύρια σε καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Συμφωνα με την έρευνα που επικαλείται η εφημερίδα Πρώτο Θέμα τεράστια ποσά φέρονται να έχουν διατεθεί στην κόρη που απέκτησε από τον πρώτο της γάμο ενώ στην κατοχή της κυριας Παπαγιαννοπούλου περιήλθαν και τεράστιας αξίας κοσμήματα, μεταξύ αυτών και ανεκτίμητα κειμήλια της αείμνηστης Ελένης Αγγελοπούλου, γιαγιάς των Γιώργου και Παναγιώτη.

Κορυφαίο απόκτημα της δεύτερης συζύγου του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου εμφανίζεται το εκπληκτικό σαλέ στο Σεν Μόριτζ, το οποίο βρίσκεται στο συγκρότημα Murezzan, σχεδιασμένο από τον διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ που αγοράστηκε το 2004 στο όνομά της και είναι μια μοναδική κατοικία με θέα την ομώνυμη λίμνη. Η σημερινή του αξία ανερχεται σε 14 εκ. ελβετικά φράγκα και το μονο λιτό στοιχείο της είναι τα εξαιρετικά minimal έπιπλα που πλασιώνουν τους τεράστιους χώρους.

Η κυρία Παπαγιαννοπούλου που διαθέτει κι Ελβετική υπηκοότητα λατρεύει το συγκεκριμένο σπίτι και το απολαμβάνει ιδιαιτέρως την περίοδο των Χριστουγέννων όταν μεταβαίνει εκεί με τον σύζυγό της, την κόρη της και το γαμπρό της.

Φωτ. για το περιοδικό Best Μενέλαος Μυρίλλας

Φωτ. για το περιοδικό Best Μενέλαος Μυρίλλας

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις