ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένας «κούκος» δεν φέρνει την Άνοιξη- Μόνο με τον αντικαταστάτη του Δουγένη δεν ανοίγει η Καρδιοθωρακοχειρουργική του ΠΓΝΠ

Κοινοποίηση
Tweet

Γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση του απαιτούμενου προσωπικού

Χαμόγελα αισιοδοξίας προκάλεσε στην περιοχή αλλά και στους κόλπους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας η είδηση ότι έχει πλέον δρομολογηθεί και βρίσκεται στο τελικό της στάδιο η πρόσληψη καρδιοθωρακοχειργού στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όμως όπως λέει και ο λαός «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Με άλλα λόγια μόνο η έλευση του γιατρού Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, μέχρι σήμερα αναπληρωτή διευθυντή του Α’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του «Ερρίκος Ντυνάν», δεν αρκεί για να λειτουργήσει κανονικά η Μονάδα.

Προκειμένου να ανοίξει κανονικά η κλινική απαιτείται και άλλο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απαιτούνται αναισθησιολόγοι και άλλοι γιατροί καθώς και έμπειροι νοσηλευτές μέρος των οποίων έχει υπολογιστεί από άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Για το επικουρικό προσωπικό που θα χρειαστεί θα πρέπει να γίνει πρώτα η έγκριση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και μετά να πάρουν το δρόμο τους οι προσλήψεις.

Η λειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργικής που διεκόπη από το Πάσχα του 2017 μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Δουγένη έχει εξελιχθεί σε πραγματικό σίριαλ εδώ και ενάμιση χρόνο με συνεχείς αναβολές και παλινωδίες που εν πολλοίς οφείλονταν και στους χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης.

Πλέον η νέα διοικήτρια του ΠΓΝ Πατρών Παναγούλα Μαμμή έχει θέσει το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα και για τον σκοπό αυτό την περασμένη εβδομάδα είχε συνάντηση με τους υπευθύνους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στην συνάντηση αυτή, μεταξύ άλλων, καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα η καρδιοθωρακοχειρουργική να σταθεί στα πόδια της και να μην παραπέμπονται κρίσιμα κι επείγοντα περιστατικά στην Αθήνα και τα Ιωάννινα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις