Τονίστηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων βιοασφάλειας
Την Τετάρτη 26-9-2018 πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι (Διοικητήριο) από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενημερωτική εκδήλωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων & Μέτρα Βιοασφάλειας.
Στην εκδήλωση είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας ( Αγροτικά Κτηνιατρεία – Δασαρχεία – Δήμοι – Σύλλογοι Κτηνοτρόφων).
Μετά από την παρουσίαση του νοσήματος που έγινε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν μέτρα για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων των φορέων καθώς επίσης τονίστηκε και η αναγκαιότητα λήψης μέτρων Βιοασφάλειας για την αποτροπή εμφάνισης του νοσήματος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά η οποία επεσήμανε την σπουδαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά την ανάγκη ενημέρωσης, για το σοβαρό αυτό νόσημα, τόσο των κυνηγών όσο και των κτηνοτρόφων.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr