ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπήκαν πινακίδες στα Ψηλαλώνια από το Δήμο: Να καθαρίζουν οι ιδιοκτήτες τα περιττώματα των ζώων τους -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Σε ένδειξη σεβασμού του περιβάλλοντος και των συμπολιτών τους

Δύο ενημερωτικές πινακίδες τοποθέτησε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ο Δήμος Πατρέων που ουσιαστικά ζητά από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων όπως σκυλάκια όταν τα βγάζουν βόλτα στην πλατεία και τα ζώα κάνουν την ανάγκη τους, οι ιδιοκτήτες τους στη συνέχεια να μεριμνούν και να καθαρίζουν το φυσικό περιβάλλον της πλατείας από τα περιττώματα των ζώων.

Οι πινακίδες είναι διακριτικές και συνάμα μπορεί εύκολα κάποιος να τις προσέξει. Μπήκαν στα Ψηλαλώνια μιας και εδώ και καιρό, κυρίως τις βραδινές ώρες πολλοί συμπολίτες βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους κι εκείνα δεν παίζουν μόνο και δεν τρέχουν αλλά ενίοτε κάνουν και την ανάγκη τους. Έχουν παραπονεθεί περίοικοι ότι έχει τύχει να πάνε τα μικρά τους παιδιά στην περιφραγμένη παιδική χαρά και να βρουν εκεί ακαθαρσίες προφανώς από ζώα. Την ίδια ώρα είναι χρόνια τώρα που πια οι πλατείες όπως η μεγάλη και ωραία πλατεία των Υψηλών Αλωνίων δεν διαθέτει φύλακα όπως γινόταν παλιότερα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι πινακίδες ζητούν «σεβασμό στο περιβάλλον» και παροτρύνουν τους πολίτες να μαζεύουν ότι αφήνει ο σκύλος τους. Επίσης υποχρεούνται να κρατούν δεμένο το σκύλο τους και σε μικρή απόσταση στη διάρκεια του περιπάτου. Τέλος οφείλουν οι πολίτες να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου, βάσει του νόμου 4039/12.

Υπάρχουν και τηλ. επινοινωνίας με το Δήμο, τα 2613 610201 και 15190.

Eπιμέλεια - φωτογραφίες: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις