ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«30 χρόνια Erasmus»-Πανηγυρική εκδήλωση με εθνική εκπροσώπηση από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Κοινοποίηση
Tweet

Στις Βρυξέλλες

Ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Ν. Καραμάνος, συμμετείχε με την ιδιότητα του εθνικού εκπροσώπου μετά από πρόταση της ΕΜ/ΙΚΥ, στην πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες στις 30 Νοεμβρίου 2017 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σηματοδοτώντας την κορύφωση των εκδηλώσεων για τα «30 χρόνια του Προγράμματος Erasmus».

Στη διαδικασία της πανευρωπαϊκής αυτής «συνομιλίας» συμμετείχαν 34 εκπρόσωποι από ισάριθμα κράτη της Ευρώπης, οι οποίοι εργάστηκαν το τελευταίο διάστημα πάνω σε έξι βασικές θεματικές ενότητες βασισμένες στην, επετειακή για το πρόγραμμα, συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2017 στο Ευρωκοινοβούλιο, υπό την Προεδρεία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στη διαβούλευση συζητήθηκε το μέλλον του προγράμματος μετά την προβλεπόμενη ολοκλήρωσή του το έτος 2020, στο πλαίσιο των μεγάλων προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη και με επίκεντρο πάντα τη διεθνή κινητικότητα και τη συνεργασία των νέων.

Ο κ. Καραμάνος συμμετείχε στον θεματικό άξονα «Simplification», για την απλοποίηση των διαδικασιών του προγράμματος, προκειμένου αυτό να καταστεί περισσότερο φιλικό και προσπελάσιμο.

Στα 30 χρόνια λειτουργίας του το πρόγραμμα έχει εμπλουτίσει τη ζωή εννέα και πλέον εκατομμυρίων νέων, και έχει επηρεάσει έμμεσα τη ζωή πολλών άλλων. Το όραμα για τη μελλοντική πορεία του Erasmus απαιτεί διεύρυνση των στόχων και της χρηματοδότησής του και μεγαλύτερη συλλογικότητα, προκειμένου να μπορέσει, μέσα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, να διαδραματίσει έναν περισσότερο σημαίνοντα ρόλο στο μέλλον, τη φυσιογνωμία και τους πολίτες της Ευρώπης.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις