ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποχωρεί από τα καθήκοντά του ο Πρίγκιπας Φίλιππος - Λύθηκε το μυστήριο στο Μπάκινγχαμ

Κοινοποίηση
Tweet

Επίσημη ανακοίνωση

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, θα πάψει να ασκεί τις βασιλικές του υποχρεώσεις από το φθινόπωρο, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ ο δούκας του Εδιμβούργου πρόκειται να γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του στις 10 Ιουνίου.

"Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις", προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία τονίζει ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει "την πλήρη στήριξη" της βασίλισσας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η 91χρονη βασίλισσα θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως τις υποχρεώσεις της.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αυτού Εξοχότης ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε ότι δεν θα επιτελεί πλέον τις δημόσιες υποχρεώσεις του από το Φθινόπωρο αυτού του χρόνου. Στην απόφαση αυτή ο Δούκας είχε την πλήρη υποστήριξη της Βασίλισσας.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα παραβρεθεί σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις από τώρα έως και τον Αύγουστο τόσο κατά μόνας όσο και συνοδεύοντας την Βασίλισσα. Από εκεί και πέρα, ο Δούκας δεν θα αποδέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και εκδηλώσεις, ωστόσο μπορεί να επιλέγει να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις απο καιρού εις καιρό.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή και μέλος σε πάνω από 780 οργανώσεις με τις οποίες θα συνεχίσει να έχει σχέση αλλά δεν θα παίζει πλέον ενεργό ρόλο παραβρισκόμενος σε εκδηλώσεις.

Η Αυτού Μεγαλειότης θα εκτελέσει το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.

Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ μετά την έκτακτη σύσκεψη του προσωπικού που συγκάλεσε η Ελισάβετ - Φήμες ακόμη και για βασιλικό θάνατο...

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις