ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κατά του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη για τα αδέσποτα ζώα

Κοινοποίηση
Tweet

Τι αναφέρει σχετική επιστολή

Επιστολή στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη έστειλε ο Πανελήννιος Κτηνιατρικός Σύλλογος καθώς όπως αναφέρουν δεν έλαβαν απάντηση στο σχετικό ερώτημα που είχαν υποβάλει σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο. Η επιστολή αναφέρει:

"Επανερχόμαστε ακριβώς επειδή δεν λάβαμε απάντηση στο σχετικό ερώτημα που σας είχαμε υποβάλει σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Πατρέων και τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος από την δημοτική αρχή. Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφό μας με Αρ. Πρωτ 1256, από 28/08/16 και με αφορμή καταγγελίες δημοτών, σας είχαμε επισημάνει την έλλειψη οργανωμένης παροχής φροντίδας στα αδέσποτα ζώα και το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί αυτή τόσο στην υγεία και ευζωία των ίδιων των ζώων όσο και στην Δημόσια Υγεία (λύσσα, λεπτοσπείρωση, λεϊσμανίαση).

Σας αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι βάσει των νόμων 4039/2012 (άρθρο 9) και τις τροποποιήσεις αυτού μέσω του ν. 4235/2014 υπεύθυνος για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ο Δήμος. Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος με ενέργειες σύμφωνες με την νομοθεσία και σας υπενθυμίζουμε, παρόλο που φαίνεται να μας απαξιώσατε την πρώτη φορά, πως ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί".

 

Διαβάστε επίσης:

Όλο το σχέδιο των φιλοζωικών οργανώσεων της Πάτρας για τα αδέσποτα ζώα

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις