ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε απόγνωση στη Δυτική Αχαΐα - Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος ως παγόπληκτος

Κοινοποίηση
Tweet

Επίσης να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες Πόρτες, Σανταμέρι, Βελιτσές, κ.α.

Την άμεση κήρυξη περιοχών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και ολόκληρου του Δήμου ως «παγόπληκτου», για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς και παρατεταμένου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, ζητά με έγγραφο του ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας, το οποίο και διαβίβασε σήμερα 11 Ιανουαρίου 2017 μαζί με φωτογραφίες από χιονισμένες καλλιέργειες και σημεία του Δήμου, στον Υπουργό εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον Υπουργό μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, κ.α.

Πιο συγκεκριμένα στο υποβαλλόμενο αίτημα, ζητείται  (προηγήθηκε συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Δήμου) να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες: Πόρτες, Σανταμέρι, Βελιτσές, Άγιος Νικόλαος Σπάτων, Φλόκα, Μιχόι και Χαραυγή. Επίσης ζητείται να κηρυχθεί παγόπληκτος όλος ο Δήμος και ο ΕΛΓΑ να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα βοήθειας προς τους αγρότες που κινδυνεύουν και απειλούνται με αφανισμό.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είχε κηρυχθεί τόσο το 2015 όσο και το 2016 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που είχαν συμβεί στην περιοχή.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις