BEST VIEW

/

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΖΙΝ: Η ΠΡΩΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΣ

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Denim nostalgia

 

Πολύ… δημοκρατικό το τοπίο της νέας ενδυματολογικής σαιζόν στον τομέα του τζιν παντελονιού, της πιο basic αγοράς για να καταλάβουμε πως ναι, ήρθε το φθινόπωρο. Τα σχέδια είναι πολλά και διάφορα, με κάποια να επικρατούν ως πιο καινοτόμες «σημαίες» της all day γυναικείας εικόνας σε κορυφαία luxury brands του καιρού μας. Οι φόρμες ποικίλλουν αλλά σαφώς παρατηρούμε τη μέση να ανεβαίνει, τις φθορές και τα σκισίματα να εξαπλώνονται, τα κεντήματα να αυξάνονται και το μήκος να κονταίνει με παιχνιδιάρικα ανοιγματάκια. Γουινόνα Ράιντερ και Ντέμπυ Χάρυ στα νιάτα τους, η παρέα του παλιού σήριαλ «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» και ο εξτερεμιστικός διάκοσμος του οίκου Gucci έχουν αγγίξει καθοριστικά το τζιν βεστιάριο.

"Xτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς". Το θυμάστε;

"Xτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς". Το θυμάστε;

Η καμπάνια του οίκου Gucci

Η καμπάνια του οίκου Gucci

Παλιομοδίτικη γραμμή, ψηλή μέση, ανάγλυφα λουλούδια κερδίζουν έδαφος

Παλιομοδίτικη γραμμή, ψηλή μέση, ανάγλυφα λουλούδια κερδίζουν έδαφος

 

Και πάμε στην ορολογία: μπορείτε να διαλέξετε τα πάντα. Τα λεγόμενα «Flared cropped» δηλαδή κοντά με μικρή «καμπανίτσα» στη γάμπα, τα «high rise boyfriend» δηλαδή τα άνετα ανδρόγυνα με ψηλή μέση, τα «wide leg» που παραπέμπουν σε ζιπ κιλότ, αλλά και τα μακριά «seventies», τα «mid rise straight leg» δηλαδή τα παλιομοδίτικα μεσαίας μέσης με ίσιο μπατζάκι, τα «distressed skinny» δηλαδή τα στενά με διάφορες φθορές. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά τα ανάγλυφα χρωματιστά κεντήματα, τα πάτσγουορκ, όπως και τα μεγάλα γυρισμένα ρεβέρ.

LEVIS

LEVIS

MIH JEANS

MIH JEANS

Ο trendsetter οίκος Saint Laurent που «παίζει» μεταξύ της μόδας ’80 και ’90 προστάζει ψηλή μέση και χαλαρή φόρμα, γραμμή που υποστηρίζει και ο οίκος Valentino. Gucci, Rykiel, Cavalli επενδύουν στην ψηλόμεση καμπάνα, Dsquared, Dolce e Gabbana επιμένουν στα boyfriend, Fendi και Chloe διατηρούν τις κοντές culottes, ενώ οι μεγαλύτερες τζιν εταιρείες ακολουθούν τα κοντά ψηλόμεσα τζιν που ανοίγουν μόνο κάτω όπως τα φοράει η βρετανίδα fashion icon Αλέξα Τσανγκ.

 

SAINT LAURENT

SAINT LAURENT

VALENTINO

VALENTINO

DOLCE E GABBANA

DOLCE E GABBANA

ROBERTO CAVALLI, GUCCI, SONIA RYKIEL

ROBERTO CAVALLI, GUCCI, SONIA RYKIEL

DSQUARED

DSQUARED

CITIZENS OF HUMANITY, CLOSED

CITIZENS OF HUMANITY, CLOSED

STELLA MC CARTNEY

STELLA MC CARTNEY

SEE BY CHLOE

SEE BY CHLOE

ALEXANDER WANG, FENDI

ALEXANDER WANG, FENDI

ALEXA CHUNG

ALEXA CHUNG

REBBECA TAYLOR, J BRAND

REBBECA TAYLOR, J BRAND

 

Ετσι, αποκλείεται να μη βρούμε κάτι να μας πηγαίνει ή να μας αρέσει. Η και να τα φορέσουμε όλα! Το βέβαιο είναι πως τα καινούρια τζιν παντελόνια δεν είναι ούτε διακριτικά, ούτε αδιάφορα. Είναι σχεδιασμένα με new retro διάθεση για να φαίνονται –κι ευτυχώς να μην χαμηλώνουν όπως παλιά αποκαλύπτοντας παχάκια και το εσώρουχό μας!

ZARA

ZARA

ZARA

ZARA

TOP SHOP

TOP SHOP

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View