Denim nostalgia
Πολύ… δημοκρατικό το τοπίο της νέας ενδυματολογικής σαιζόν στον τομέα του τζιν παντελονιού, της πιο basic αγοράς για να καταλάβουμε πως ναι, ήρθε το φθινόπωρο. Τα σχέδια είναι πολλά και διάφορα, με κάποια να επικρατούν ως πιο καινοτόμες «σημαίες» της all day γυναικείας εικόνας σε κορυφαία luxury brands του καιρού μας. Οι φόρμες ποικίλλουν αλλά σαφώς παρατηρούμε τη μέση να ανεβαίνει, τις φθορές και τα σκισίματα να εξαπλώνονται, τα κεντήματα να αυξάνονται και το μήκος να κονταίνει με παιχνιδιάρικα ανοιγματάκια. Γουινόνα Ράιντερ και Ντέμπυ Χάρυ στα νιάτα τους, η παρέα του παλιού σήριαλ «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» και ο εξτερεμιστικός διάκοσμος του οίκου Gucci έχουν αγγίξει καθοριστικά το τζιν βεστιάριο.
"Xτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς". Το θυμάστε;
"Xτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς". Το θυμάστε;
Η καμπάνια του οίκου Gucci
Η καμπάνια του οίκου Gucci
Παλιομοδίτικη γραμμή, ψηλή μέση, ανάγλυφα λουλούδια κερδίζουν έδαφος
Παλιομοδίτικη γραμμή, ψηλή μέση, ανάγλυφα λουλούδια κερδίζουν έδαφος
Και πάμε στην ορολογία: μπορείτε να διαλέξετε τα πάντα. Τα λεγόμενα «Flared cropped» δηλαδή κοντά με μικρή «καμπανίτσα» στη γάμπα, τα «high rise boyfriend» δηλαδή τα άνετα ανδρόγυνα με ψηλή μέση, τα «wide leg» που παραπέμπουν σε ζιπ κιλότ, αλλά και τα μακριά «seventies», τα «mid rise straight leg» δηλαδή τα παλιομοδίτικα μεσαίας μέσης με ίσιο μπατζάκι, τα «distressed skinny» δηλαδή τα στενά με διάφορες φθορές. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά τα ανάγλυφα χρωματιστά κεντήματα, τα πάτσγουορκ, όπως και τα μεγάλα γυρισμένα ρεβέρ.
LEVIS
LEVIS
MIH JEANS
MIH JEANS
Ο trendsetter οίκος Saint Laurent που «παίζει» μεταξύ της μόδας ’80 και ’90 προστάζει ψηλή μέση και χαλαρή φόρμα, γραμμή που υποστηρίζει και ο οίκος Valentino. Gucci, Rykiel, Cavalli επενδύουν στην ψηλόμεση καμπάνα, Dsquared, Dolce e Gabbana επιμένουν στα boyfriend, Fendi και Chloe διατηρούν τις κοντές culottes, ενώ οι μεγαλύτερες τζιν εταιρείες ακολουθούν τα κοντά ψηλόμεσα τζιν που ανοίγουν μόνο κάτω όπως τα φοράει η βρετανίδα fashion icon Αλέξα Τσανγκ.
SAINT LAURENT
SAINT LAURENT
VALENTINO
VALENTINO
DOLCE E GABBANA
DOLCE E GABBANA
ROBERTO CAVALLI, GUCCI, SONIA RYKIEL
ROBERTO CAVALLI, GUCCI, SONIA RYKIEL
DSQUARED
DSQUARED
CITIZENS OF HUMANITY, CLOSED
CITIZENS OF HUMANITY, CLOSED
STELLA MC CARTNEY
STELLA MC CARTNEY
SEE BY CHLOE
SEE BY CHLOE
ALEXANDER WANG, FENDI
ALEXANDER WANG, FENDI
ALEXA CHUNG
ALEXA CHUNG
REBBECA TAYLOR, J BRAND
REBBECA TAYLOR, J BRAND
Ετσι, αποκλείεται να μη βρούμε κάτι να μας πηγαίνει ή να μας αρέσει. Η και να τα φορέσουμε όλα! Το βέβαιο είναι πως τα καινούρια τζιν παντελόνια δεν είναι ούτε διακριτικά, ούτε αδιάφορα. Είναι σχεδιασμένα με new retro διάθεση για να φαίνονται –κι ευτυχώς να μην χαμηλώνουν όπως παλιά αποκαλύπτοντας παχάκια και το εσώρουχό μας!
ZARA
ZARA
ZARA
ZARA
TOP SHOP
TOP SHOP
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr