SPOTLIGHT

/

Το βιβλίο της Πατρινής Άννας Ευσταθίου με τίτλο "Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι παρουσιάστηκε" στην Ακράτα - ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου

Το βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι, παρουσίασαν οι Εκδόσεις «Πικραμένος» και το Βιβλιοπωλείο «νόημα» της Ακράτας, στον χώρο του βιβλιοπωλείου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 το βράδυ.

Η Αναστασία Ευσταθίου, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, είχε προετοιμάσει έναν θελκτικό μπουφέ, από τον οποίο οι παριστάμενοι απομακρύνθηκαν μόνο όταν έφτασε η ώρα της παρουσίασης. Οι οικοδεσπότες Μάρη Παπαγεωργοπούλου και Αντώνης Σταυρόπουλος από το βιβλιοπωλείο Νόημα είχαν ενορχηστρώσει μια ιδιαίτερα ζεστή βραδιά.

Στον κατάμεστο από φίλους και του βιβλιοπωλείου και της Αναστασίας χώρο τους η Μάρη Παπαγεωργοπούλου, που εκτός από βιβλιοπώλης είναι και ταλαντούχα ερασιτέχνης ηθοποιός, μαζί με τον Πάνο Νιάγκο υποδύθηκαν αποσπάσματα από τους μονολόγους του βιβλίου, ενώ η Μαρία Γερολύμου (πιάνο και φωνή), ο Σωτήρης Καζαντζίδης (κιθάρα και φωνή) και ο Νίκος Σταύρου (κιθάρα και φωνή) έντυσαν μουσικά τη θεματική των μονολόγων.

Το βιβλίο, εκ μέρους των Εκδόσεων «Πικραμένος», παρουσίασε η Νέλλη Βουτσινά, τονίζοντας πως «οι μονόλογοι της Ευσταθίου διαβάζονται απνευστί, διαβάζονται, αν θέλετε, και φωναχτά ‒ μπορεί και να προκύψει έτσι μια άσκηση εκτονωτική. Βοηθά αυτός ο λόγος με την ατακαδόρικη διάθεση, βοηθά ο αστεϊσμός και το χιούμορ, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να αφηγηθούν ευχάριστα μια δυσάρεστη ή προβληματική κατάσταση. Έτσι, ακόμα, κι αν αναγνωρίσουμε κομμάτια από τις ζωές μας μέσα στο κείμενο, το κείμενο καθεαυτό δεν θα μας αφήσει να απελπιστούμε, αλλά θα μας παροτρύνει να το διαβάσουμε σαν έγκαιρη προειδοποίηση, ή καμπανάκι…»

Εν συνεχεία, την Αναστασία Ευσταθίου ανέκρινε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπαλής, τέλεια ενδεδυμένος τον ρόλο του δικηγόρου του διαβόλου και αποφασισμένος να διαρρήξει τη μονολογική οχύρωση της γυναίκας που παρουσιάζεται στο βιβλίο. Η Αναστασία, με την ίδια σκωπτική διάθεση, τελικά, του αντέταξε:  Άντρας φαίνεσαι. Είσαι;

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight