ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συμμετέχει και το Κέντρο Πρόληψης Αχαίας και η "Πρόταση"

Κοινοποίηση
Tweet

Θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα στις 15-18 Οκτωβρίου 2015

Στα Ιωάννινα πρόκειται να υλοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015 η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης «Πρόληψη … η ζωή μας αύριο».

Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία συνάντησης και συνδιαλλαγής ανάμεσα σε επαγγελματίες, εθελοντές αλλά και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Την ευθύνη διοργάνωσης έχει το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης και το Κέντρο Πρόληψης Νομού Ιωαννίνων «Σχεδία».

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης αποτελεί τα τελευταία 22 χρόνια ένα χώρο διαλόγου που συνδέει τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων (επαγγελματίες και εθελοντές) μέσα από το βίωμα των αρχών και αξιών της.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, "θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι αυτή την στιγμή οι φορείς πρόληψης των εξαρτήσεων με όραμα και πίστη στις δυνάμεις της αγάπης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της δέσμευσης που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή, πρόκειται να συναντηθούν επιθυμώντας να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στη διαμόρφωση συνθηκών συνέχειας και εξέλιξης για την κοινωνία μας".

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ "Καλλίπολις" (Παντανάσσης 95 & Αγ. Γεωργίου, Πάτρα) με εκπρόσωπο την Επιστημονικά Υπεύθυνη, Γιάννα Ζορμπά συντονίζει τα τελευταία 2 χρόνια το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης.

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης θα συμμετέχει σε όλες τις εργασίες της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης. Παράλληλα ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης και εκπρόσωπος της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ Βασίλης Πασσάς θα συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στο στρογγυλό τραπέζι «Η πρόληψης ως παράγοντας αλλαγής» και η κ. Σταύρου Θωμαΐς θα παρουσιάσει προφορική ανακοίνωση με θέμα: «Από την εκπαίδευση στον γονεϊκό ρόλο στη φροντίδα της συντροφικής σχέσης» εστιάζοντας σε ένα νέο πεδίο δράσης που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από το Κέντρο Πρόληψης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης www.diktyo.org.gr και της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης www.10thpanhellenic-ioannina.gr.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις