Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Τσίχλα
Tο ΚΕ∆ΜΟΠ - Χάρισε Ζωή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή ∆ότη Μυελού των Οστών που καθιερώθηκε φέτος, για πρώτη φορά και ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του WMDA, συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία αλληλεγγύης, διοργανώνοντας στην Πάτρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου «Αλυσίδα Ζωής»στην πλατεία Γεωργίου (12:00)για την ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής δωρεάς μυελού.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το ίδιο βράδυ με τη μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη μαζί με τη Γεωργία Νταγάκη στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 20.00.
Λίγο πριν την μεγάλη συναυλία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε στο thebest.gr.
Για μια ακόμη φορά θα εμφανιστείς στην Πάτρα. Τι αίσθηση και αναμνήσεις σου έχει αφήσει το κοινό αυτής της πόλης;
Στην Πάτρα έχω πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες και μάλιστα σε πολλούς διαφορετικούς χώρους. Από το Ρωμαϊκό Ωδείο και το Κάστρο του Ρίου μέχρι και γήπεδο της Παναχαϊκής και το Παμπελοποννησιακό στάδιο. Είναι χαρά μου που για πρώτη φορά θα εμφανιστώ στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα έλεγα ότι πλέον η σχέση μου με την Πάτρα είναι σταθερή. Πλέον έχω αποκτήσει φίλους σε αυτή την πόλη και την αισθάνομαι σαν δικό μου μέρος.
Εσύ και ο κόσμος στις συναυλίες σου, κάθε φορά γίνεστε… «Σαν ένα». Πώς το καταφέρνεις αυτό;
Αυτό είναι κάτι που δεν το καταφέρνω μόνος μου. Αυτή είναι η διαδικασία μιας πετυχημένης συναυλίας. Δημιουργείται μια περίεργη «ισότητα» ανάμεσα μας που προκύπτει από την δύναμη και την μαγεία της μουσικής.
Η συναυλία που θα πραγματοποιήσεις το Σάββατο στην Πάτρα έχει σαν στόχο να συμβάλει σε ένα πολύ σημαντικό σκοπό. Αισθάνεσαι διαφορετικά όταν τραγουδάς για φιλανθρωπικό σκοπό;
Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω τις συναυλίες. Θα ήθελα κάθε συναυλία να είναι μια πηγή αισιοδοξίας, μια θετική νότα ελπίδας. Ειδικά στις μέρες μας η καθημερινότητα δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και όλοι μας δεν έχουμε παρά να προσφέρουμε.
Για την συγκεκριμένη συναυλία το γεγονός ότι πρόκειται για παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με μια σοβαρή ασθένεια την κάνει ιδιαίτερη. Θέλω να μάθει ο κόσμος για την προσπάθεια που γίνεται, να καταλάβει ο κόσμος ότι το να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών είναι μια απλή και ακίνδυνη διαδικασία.
Πόσο σημαντικό είναι οι καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες; Εσένα τι σε οδηγεί σε αυτό;
Η συμμετοχή σε μια τέτοια ενέργεια σου θυμίζει ποιος πρέπει να είσαι, ποιος είναι ο ρόλος σου. Σου θυμίζει ότι πρέπει να προσφέρεις αυτό που μπορείς και αυτό που περνάει από το χέρι σου.
Πώς ήταν το φετινό καλοκαίρι σου; Τι σκεφτόσουν όλο αυτό το διάστημα των πολιτικών εξελίξεων και της «αναστάτωσης» που επικράτησε στην Ελλάδα;
Γενικά καλά, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να το περιγράψουμε εύκολα. Ότι έγινε το καλοκαίρι αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια έφερε δυσκολίες και αμηχανία σε όλους μας. Βρισκόμαστε για αρκετά χρόνια σε μια δύσκολη κατάσταση που έπληξε πολλές μερίδες κόσμου.
Πόσο σε επηρεάζουν σαν καλλιτέχνη αυτά που συμβαίνουν γύρο σου;
Μπορεί να μην φαίνεται.. και να μοιάζει ότι εμείς οι καλλιτέχνες ζούμε σε έναν παράλληλο κόσμο αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι. Όλοι μας ζούμε τα ίδια πράγματα, επηρεαζόμαστε από τις ίδιες συνθήκες απλά ο καθένας μας τις βιώνει με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό βαθμό.
Έχοντας αυτή την πορεία, ποιός θα έλεγες ότι είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος σου από εδώ και πέρα;
Είναι πολλοί και ίσως κατά καιρούς αλλάζον κιόλας
Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι ίσως έρθει η στιγμή που θα αφήσεις την μουσική και το τραγούδι;
Ίσως έρθει αυτή η στιγμή αλλά επειδή εγώ ζω μέσα από την μουσική…δεν αισθάνομαι ότι θα την αφήσω.
Έχεις σκεφτεί και καταλάβει τι είναι αυτό που έκανε τον κόσμο να σε αγαπήσει; Θα έλεγα ότι αυτή η αγάπη, όσο περνάνε τα χρόνια, σχετίζεται και με την διαχρονικότητα σου.
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ αλλά ο κόσμος. Πιστεύω όμως ότι για τον κάθε ένα είναι κάτι διαφορετικό.
Γενικά φαίνεται ότι σου αρέσει να «δοκιμάζεσαι» και σε συνεργασίες και σε projects.
Είναι αλήθεια ότι μου αρέσει να δοκιμάζομαι. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως σε κάθε «δοκιμασία» είναι να υπάρχει καλλιτεχνικό νόημα.
Υπάρχει κάτι άλλο που θα δούμε ή θα ακούσουμε σύντομα από εσένα;
Περιμένω με ανυπομονησία την εμφάνιση που θα πραγματοποιήσω στην Σόφια στις 10 Οκτωβρίου. Θα εμφανιστώ για πρώτη φορά εκεί σε ένα χώρο 3.000 ατόμων .Το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι στο στούντιο ετοιμάζοντας το νέο μου cd. Πιστεύω ότι το πρώτο δείγμα από αυτή την καινούργια δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.
Τι εύχεσαι στους αναγνώστες του thebest.gr ;
Τους εύχομαι «καλή δύναμη». Να βλέπουν τα πράγματα με αισιοδοξία και να αντέχουν τις δυσκολίες.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr