Τι είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη
Στη συνέντευξη που έδωσε στο Kontra Channel, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκεκαι στο θέμα των κμετεκλογικών συνεργασιών ενώ ζήτησε εκ νέου «καθαρή εντολή πλειοψηφίας» ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει μια ισχυρή κυβέρνηση την οποία χρειάζεται η χώρα, σε συνεργασία «με έντιμες δυνάμεις στη Βουλή».
«Στόχος μας είναι το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό που θα δώσει την πλειοψηφία ει δυνατόν στη Βουλή, ή αν δεν δώσει την πλειοψηφία, θα καταστήσει δυνατή μια συνεργασία που θα έχει τους δικούς μας προγραμματικούς όρους» ανέφερε.
Ο Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά «πώς να συνεργαστούμε όταν ο πυρήνας της ιδεολογίας και της πολιτικής μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετος;»
Ωστόσο, φάνηκε να ανοίγει υπό προϋποθέσεις παράθυρο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Η κ. Γεννηματά μπορεί να μην επωμίζεται η ίδια τις αμαρτίες του παρελθόντος, κουβαλάει όμως πολλά βαρίδια στις πλάτες της» είπε και ζήτησε αυτά τα βαρίδια να απομονωθούν.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τήρησε μια αναντίστοιχη στάση από αυτήν της ευρωπαϊκής σοσιαλιαλδημοκρατίας, παίρνοντας τη θέση της ΝΔ, και πρόσθεσε: «Εάν αυτό δεν αλλάξει δεν υπάρχει προοπτική συνεργασίας. Εγώ θα χαιρόμουν αυτό να αλλάξει. Αλλά αυτό προϋποθέτει να απομονωθούν τα βαρίδια».
Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Βενιζέλο και συμπλήρωσε: «Με το παλιό πολιτικό σύστημα, με το κόμμα του κ. Μεϊμαρακη, του Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη, του Βορίδη, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Λοβέρδο δεν μπορώ να συνεργαστώ, εκφράζουν το χθες και είναι το πολιτικό προσωπικό που είναι ταγμένο να υπηρετεί το χθες».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr