ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παρασκευόπουλος: Να γιατί αποφυλακίστηκαν οι δύο ληστές της Ύδρας

Κοινοποίηση
Tweet

Με αφορμή δημοσιεύματα

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία, οι δύο κατηγορούμενοι που λήστεψαν και δολοφόνησαν τον εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα, εκμεταλλεύτηκαν τον πρόσφατο νόμο 4322/2015 για να  αποφυλακιστούν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, διευκρινίζει ότι «έγινε χρήση ισχυουσών διατάξεων απόλυσης υπό όρους που αποτελούν επιβιώσεις ή επαναλήψεις παλαιότερων ρυθμίσεων χωρίς αλλαγές.»

Ωστόσο, προσθέτει ότι «το πρόσφατο νομοθέτημα για τις ποινές προέβλεψε διαβαθμισμένη σύντμηση χρόνου απόλυσης υπό όρους κρατουμένων, εφόσον αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή πιστοποιημένη αναπηρία, πράγμα που δεν συνέτρεχε στην περίπτωση της Ύδρας.»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι «για όλες τις πρόσκαιρες ποινές εγκλεισμού φθάνει κάποτε η ώρα της απόλυσης και ότι μια επιμήκυνση του χρόνου κράτησης συνήθως δεν μειώνει τα ποσοστά υποτροπής στο έγκλημα. Ίσα ίσα καθιστά την κοινωνική επανένταξη δυσκολότερη και επομένως τη δευτερογενή εγκληματικότητα πιθανότερη.»

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις