ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Βόρειο Ελλάδα ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος - Παρίσταται στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαμαριάς Ιουστίνου

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Την Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη θα βρίσκεται στο Άγιος Όρος, στο Πρωτάτο, στις Καρυές

Στη Βόρειο Ελλάδα έχει μεταβεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, o κ.κ. Χρυσόστομος θα παρευρεθεί και θα συμμετάσχει στην επίσημη τελετή ενθρόνισης απόψε Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 18.30 το απόγευμα, στην Καλαμαριά, του νέου εψημισμένου από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου.

Η τελετή ενθρόνισης γίνεται παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, του Κλήρου, εκπροσώπων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης και πλήθος πιστών. Ωστόσο το όλο τελετουργικό γίνεται και στη σκιά του αιφνιδίου θανάτου από ανακοπή καρδιάς του νέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου, ο οποίος είχε μεταβεί στην συμπρωτεύουσα με σκοπό να συγχοροστατήσει στην τελετή ενθρόνισης του κ. Ιουστίνου.

Της τελετής ενθρονίσεως θα προηγηθεί επίσημο καλωσόρισμα του νέου Ποιμενάρχη από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς.

*Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μετά την ενθρόνιση του κ. Ιουστίνου, αναμένεται να επισκεφθεί το Άγιον Όρος και θα διαμείνει στο Πρωτάτο στις Καρυές όπου την Τρίτη το απόγευμα θα παραστεί και θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό και την Τετάρτη 24 Ιουνίου το πρωί στην αρχιερατική Θεία λειτουργία για τον εορτασμό της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις