ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σχέδια "διάλυσης" βλέπει το Μαξίμου - "Κάποιοι θέλουν τη διαίρεση της Ευρώπης"

Κοινοποίηση
Tweet

Τί αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί Grexit, τονίζουν πως «κάποιοι έχουν σχέδιο να διαιρέσουν την Ευρώπη», ωστόσο «οι δυνάμεις που αντιστρατεύονται αυτά τα σχέδια, ευτυχώς, δεν είναι μειοψηφικές».

Σχετικά με «όσους σχεδιάζουν τη διαίρεση της Ευρώπης», οι ίδιες πηγές, τονίζουν πως «είναι μια στρατηγική απόφαση για την Ευρώπη που δεν έχει να κάνει με την οικονομική βιωσιμότητα των χωρών-μελών, αλλά με το όραμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Ευτυχώς στον αντίποδα οι δυνάμεις που αντιστρατεύονται τα σχέδια διάσπασης δεν είναι μειοψηφικές», προσθέτουν.

Ενδεικτικά, τo Bloomberg, με σημερινό του δημοσίευμα, κάνει λόγο για επεξεργασία ενός σχεδίου «για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδας σε περίπτωση που η χώρα αναγκαστεί να προχωρήσει σε έξοδο από το ευρώ».

Το πρακτορείο επικαλείται «δύο ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων στις Βρυξέλλες» και αναφέρει πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν σενάρια και μηχανισμούς «για να υψώσουν 'φράχτη' στην Ελλάδα τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, ώστε να προστατέψουν το υπόλοιπο μπλοκ της Ευρωζώνης από μια ενδεχόμενη κατάρρευση».

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις