ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ALCO: 14,1% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση
Tweet

Το 63% δηλώνει ανήσυχο για χρεοκοπία έναντι 32% που δεν δείχνει το ίδιο

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑέναντι της Ν.Δ., σε δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,9%, η Ν.Δ. 21,8%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ 5,1%, η Χ.Α. 5%, οι ΑΝΕΛ  3,6%,το ΠΑΣΟΚ  3,3%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, η Τελεία 1,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 16%.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 51% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το θέμα, το 27% θέλει δημοψήφισμα και το 15% εκλογές.

Στο ερώτημα εάν η Ευρώπη δεν δεχθεί τις ελληνικές προτάσεις, το 50% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμβιβαστεί, ενώ το 36% ζητά ρήξη.

Το 63% δηλώνει ανήσυχο για χρεοκοπία έναντι 32% που δεν δείχνει το ίδιο, ενώ το 48% ανησυχεί για το ενδεχόμενο grexit έναντι 45%.

Παράλληλα, το 39% είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, ενώ το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Επιπλέον, το 64% διαφωνεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, το 77% διαφωνεί με την αποφυλάκιση του Ξηρού, ενώ το 32% διαφωνεί με τις αλλαγές στην Παιδεία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 55% έχει θετική γνώμη για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το 36% αρνητική , ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου οι θετικές γνώμες φθάνουν το 40%, με τις αρνητικές να αγγίζουν το 50%.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις