ΑΓΟΡΑ

/

Βερολίνο: Χρήματα στην Ελλάδα μόλις ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις

Κοινοποίηση
Tweet

Σαφέστατο μήνυμα...

Μήνυμα προς την Ελλάδα ότι όσο πιο γρήγορα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν και τα χρήματα, έστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, διαμηνύοντας πάντως ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου.

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εφαρμοστεί, να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς και, αν η αξιολόγηση είναι θετική, τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.

Ο εκπρόσωπος του Βόλγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Διαβάστε επίσης:

Νέα επιστολή με μεταρρυθμίσεις έστειλε στις Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά