"Εγκατάλειψη της επαρχίας σε έργα ουσίας"
Με αφορμή το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε σήμερα με θέμα τις καταστροφές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την κακοκαιρία η παράταξη Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ότι προχώρησε σε έργα βιτρίνας αντί για στοχευμένα έργα ουσίας που θα θωράκιζαν τις επίφοβες περιοχές από την κακοκαιρία.
Αναλυτικά αναφέρει:
"Η Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας είχε έγκαιρα επισημάνει στη συζήτηση του προϋπολογισμού της Π.Δ.Ε. την επιφανειακή αντιμετώπιση στα έργα οδοποιίας που αφορούσαν ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις (έργα βιτρίνας δλδ ) και όχι στοχευμένα έργα ουσίας όπως υδραυλικά συρματοκιβώτια, τοιχεία αντιστήριξης και έργα στήριξης πρανών.
Επίσης επισήμανε με τις τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων Κώστα Γαβριηλίδη , Γιάννη Κολοβού και Κώστα Κούστα την έλλειψη συντονισμού στην πολιτική προστασία στην ενότητα Αιτωλοακαρνανίας που είχε σαν αποτέλεσμα να αποκοπούν επικοινωνίες ,το ρεύμα και δρόμοι σε οικισμούς για μεγάλα διαστήματα.
Η κατολίσθηση στον οικισμό Κλεπά Ναυπακτίας δυστυχώς ανέδειξε την πλήρη εγκατάλειψη της επαρχίας σε έργα ουσίας αφού οι μελέτες για τον κατολισθαίνων οικισμό πηγαινοέρχονται στις υπηρεσίες Δήμων,Νομαρχιών και Περιφέρειας από το 2002.
Η Α.Π. θα υποστηρίξει τη διεκδίκηση πόρων από την κυβέρνηση για την επούλωση ζημιών και αποκαταστάσεις αλλά με αιτιολογημένα κόστη και αναλυτικούς προϋπολογισμούς που θα περιγράφουν με ακρίβεια την έκταση των έργων.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr