ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Απορρίφθηκε η ένσταση της παράταξης Κατσιφάρα - Έχασε την έδρα - Προσφεύγει στο ΣτΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Την παίρνει ο Χατζηλάμπρου

Απορρίφθηκε η ένταση της παράταξης του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, στο Διοικητικό Εφετείο, για 31 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr θα γίνει προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ένσταση εκδικάστηκε στις 25 Ιουλίου στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών κατένειμε, στην απόφαση ανακήρυξης, 30 έδρες στην παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα και 21 στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κάτι που φαίνεται ότι μάλλον αντιβαίνει το άρθρο 138 του «Καλλικράτη», (όπως ισχυρίζεται η παράταξη Κατσιφάρα) από το οποίο συμπεραίνεται ότι στα 51μελή συμβούλια (όπως αυτό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) η κατανομή είναι 31-20.

Η επιπλέον έδρα των παρατάξεων της μειοψηφίας έχει κατανεμηθεί στην παράταξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» του Βασίλη Χατζηλάμπρου, η οποία καταλαμβάνει 5 έδρες (αντί 4).

Η παράταξη Κατσιφάρα θα κάνει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις