Στα 20 ευρώ η γενική είσοδος και 15 ευρώ τα μειωμένα εισιτήρια
Μ’ ένα καινούργιο, σύγχρονο έργο – παρωδία της αρχαίας τραγωδίας «Ηλέκτρα», με τίτλο «ωχ... Ηλέκτρα» του Πατρινού στην καταγωγή θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Αλέξη Καλλίτση, περιοδεύει το φετινό καλοκαίρι ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος και υποδύεται σπαρταριστά την Ηλέκτρα που μετά απ’ όσα δεινά έπαθε τρέχει στον ψυχολόγο.
Η παράσταση θα ανέβει , στις 21.30 στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στην οδό Γερμανού, στο πλαίσιο του 33ου Επετειακού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.
Ήδη η παράσταση που θα δοθεί στην Πάτρα έχει αρχίσει και διαφημίζεται (θα προηγηθεί στις 4 και 5 Αυγούστου η «Λυσιστράτη» με την Μαρία Καβογιάννη στο Αρχαίο Ωδείο) ενώ έχει ξεκινήσει και η προπώληση των εισιτηρίων.
Τα εισιτήρια για την παράσταση «ωχ…Ηλέκτρα» κοστίζουν 20 ευρώ – γενική είσοδος και 15 ευρώ τα φοιτητικά, μαθητικά, ΑμεΑ, ανέργων, συνταξιούχων.
Ο Αλέξης Καλλίτσης (είναι αδελφός της γνωστής δημοσιογράφου του Mega, Ελίζας Καλλίτση) βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού: απευθύνεται δηλαδή σε ψυχολόγο!
Η Ηλέκτρα αποφασίζει να επισκεφθεί ψυχολόγο, καθώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να βρει μόνη της λύση στα προβλήματά της.
«Είναι η πρώτη μου φορά που πάω σε ψυχολόγο.
Εδώ και κάμποσο καιρό δεν έβρισκα το λόγο.
Όμως γιατρέ μου τα ’παιξα και έπαθα μπορνιόκο.
Έφτασα σ’ αδιέξοδο. Έπαθα κοκομπλόκο.
Με πιάνει τρόμος του κενού και έχω και ιλίγγους
Κι άμα ρημαδοκοιμηθώ στον ύπνο βλέπω σβίγγους».
Έτσι λοιπόν προβληματισμένη και φορτισμένη μετά το θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα, τον οποίο σκότωσε η μητέρα της, Κλυταιμνήστρα, μαζί με τον εραστή της, Αίγισθο, περιμένει τον αδερφό της, Ορέστη, να γυρίσει έπειτα από χρόνια απουσίας και να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα τους. Πραγματικά, ο Ορέστης έρχεται μαζί με το φίλο του, Πυλάδη, και παρέα με τον Παιδαγωγό του σκαρφίζονται διάφορους τρόπους εκδίκησης.
Τι γίνεται, όμως, όταν εμφανίζεται το φάντασμα του Αγαμέμνονα; Όταν ο Ορέστης αδυνατεί ν' αποφασίσει αν θα σκοτώσει τη μητέρα του; Πόσες ανατροπές μπορούν να συμβούν;
Τελικά, η Ηλέκτρα θα βρει λύση ή θα τρελάνει και τον ψυχολόγο της;
Το έργο είναι μια καλογραμμένη κωμωδία που σχολιάζει τα κοινωνικά ήθη, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία αλλά και τη φύση του νεοέλληνα με εύστοχο και καυστικό τρόπο. Κι αν στην τραγωδία κλαίγατε, εδώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε μέχρι δακρύων!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
ΔΙΑΝΟΜΗ:
Πέτρος Φιλιππίδης (Ηλέκτρα), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Κλυταιμνήστρα), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Αγαμέμνονας), Δημήτρης Μαυρόπουλος (Παιδαγωγός), Κρατερός Κατσούλης (Ψυχολόγος), Πάνος Σταθακόπουλος (Χορός), Αλμπέρτο Φάις (Ορέστης), Μάνος Ιωάννου (Αίγισθος), Χρήστος Σπανός (Πυλάδης), Σταύρος Καραγιάννης (Χορός), Κυριάκος Μαρκάτος (Χορός).
Η παράσταση την Πέμπτη 7/8 θα παιχθεί στο Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας, την Παρασκευή 8/8 στη Ζάκυνθο και το Σάββατο 9/8 στο αρχαίο θέατρο οινιάδων στην Αιτωλοακαρνανία.
Εισιτήρια προπωλούνται στα εξής σημεία:
-Στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της παράστασης, ώρες 6:30-10μμ, 2610 223587
-Στα Γραφεία του Φεστιβάλ Πάτρας στο Σπίτι του Πολίτη, 25ης Μαρτίου 104 (πίσω από το ναό της Παντάνασσας), 2610 243039, 6977347098.
-Στο κατάστημα DUR Αγίου Νικολάου & Μαιζώνος, 2610 279745
-Στο κατάστημα ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Αγίου Νικολάου 32, 2610 277396
-Στο κατάστημα MUSIC STATION Ρήγα Φεραίου 34, 2610 222411
-Στο κατάστημα DISCOVER Πατρέως 30, 2610 624916.
-Στο So Easy Αγ. Ανδρέου 71 & Βλασσοπούλου - Α' Όροφος, 2610 220583.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr