ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σάμος: Η κορύφωση της τραγωδίας με τους νεκρούς μετανάστες - Δύτες είδαν εγκλωβισμένους ανθρώπους στο σκάφος που βυθίστηκε - Αγωνία για ανήλικο παιδί!

Κοινοποίηση
Tweet

Για επτά εγκλωβισμένους μετανάστες στο σκάφος κάνουν λόγο οι δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες

Για επτά εγκλωβισμένους παράτυπους μετανάστες εντός του σκάφους που ανετράπη τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κάνουν λόγο δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες, σύμφωνα με πληροροφίες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ρυμούλκησης του σκάφους στη στεριά.

Φόβους για εγκλωβισμό ανθρώπων στο αμπάρι του γιοτ που αναποδογύρισε διατύπωσε και ο δήμαρχος του νησιού Στέλιος Θάνος. «Εύχομαι να μην έχουμε άσχημο τέλος» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Θάνος επικαλούμενος σχετικές πληροφορίες.


ΦΩΤΟ από i-samos.gr


Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο "Αdamora", σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες που περισυνέληγαν σώοι. Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές.


ΦΩΤΟ από i-samos.gr


Από τους διασωθέντες οι 32 είναι άντρες, 3 είναι γυναίκες και ένα μικρό παιδί που μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ έξι άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις