CULTURE

/

Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου η νέα ταινία του Γ. Οικονομίδη - Πρωταγωνιστεί και η Αιγιώτισσα Μαρία Καλλιμάνη

Κοινοποίηση
Tweet

Το φιλμ λέγεται "Το Μικρό Ψάρι - Stratos"

Η νέα ταινία του Κύπριου στην καταγωγή σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη «Το Μικρό Ψάρι (Stratos)» συμπεριλαμβάνεται ως γνωστό στις ταινίες που θα συμμετάσχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα στη φετινή 64η διοργάνωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου που θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2014. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή με Γερμανία και Κύπρο.

Από την ελληνική πλευρά η παραγωγή ανήκει στους Faliro House Productions Α.Ε. του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, Αργοναύτες Α.Ε. του Παναγιώτη Παπαχατζή σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ Α.Ε., την εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Από τη Γερμανία συμμετέχει η Μatch Factory productions του Michael Weber με την υποστήριξη του NRW και από την Κύπρο η Γιάννης Οικονομίδης Films Ltd και το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας. Τη διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο έχει εξασφαλίσει η Feelgood Entertainment και τις διεθνείς πωλήσεις η The Μatch Factory.

Η ταινία αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ενισχυθεί και από το πρόγραμμα Εurimages και μεταξύ των ηθοποιών που παίζουν είναι ο Βαγγέλης Μουρίκης, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Πέτρος Ζερβός αλλά και η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη που έχει ξαναπαίξει σε ταινία του Οικονομίδη.

Ο 47χρονος σκηνοθέτης από την Λεμεσό έχει υπογράψει τολμηρές και ακραία ρεαλιστικές κοινωνικές ταινίες όπως τις μεγάλου μήκους «Σπιρτόκουτο» (2002), «Η ψυχή στο στόμα» (2006) και «Μαχαιροβγάλτης» (2010) .

Με την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι», ο Eλληνικός κινηματογράφος επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου μετά από αρκετά χρόνια (περίπου 9 χρόνια) όταν είχε συμμετάσχει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με την Τριλογία: Tο λιβάδι που δακρύζει.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ Βερολίνου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 400 ταινίες, κάθε είδους και διάρκειας, οι οποίες χωρίζονται σε 9 τμήματα. Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει με την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γουές Άντερσον «The Grand Budapest Hotel» που στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις αρχές της άνοιξης από την εταιρεία διανομής Odeon.

Σο μεταξύ συνέντευξη τύπου έδωσαν πριν λίγο καιρό οι συντελεστές της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Το Μικρό Ψάρι» με αφορμή τα ευχάριστα νέα της ανακοίνωσης της συμμετοχής της ταινίας στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η ταινία «Το Μικρό Ψάρι» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Βερολίνο με τον αγγλικό τίτλο “Stratos”. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης καθώς και το καστ της ταινίας.

Συγκεκριμένα, μίλησαν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Σόνια Θεοδωρίδου, Πόπη Τσαπανίδου, Μαρία Καλλιμάνη, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, και Γιάννης Βουλγαράκης. Παρούσα ήταν και από την εταιρεία Feelgood η κυρία Σουγανίδου.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture