Από την εταιρεία Νew Star, από τις 9/1/2014
Η κινηματογραφική εταιρεία διανομής New Star κυκλοφορεί από σήμερα 9 Ιανουαρίου 2014 στις κινηματογραφικές αίθουσες μια πραγματικά επαναστατική ταινία, μοναδική στην ιστορία του κινηματογράφου με πρωταγωνιστές τον παλιό Αμερικάνο κινηματογραφικό σταρ Έρολ Φλυν και τον ηγέτη της επανάστασης στην Κούβα, Φιντέλ Κάστρο.
Η 1η Γενάρη του 1959 είναι η μέρα που ο λαϊκός αντάρτικος στρατός μπήκε θριαμβευτικά στην Αβάνα της Κούβας, ανατρέποντας το καθεστώς του Δικτάτορα Μπατίστα και ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια δίκαιη κοινωνία, για τη σοσιαλιστική διακυβέρνηση και τη βελτίωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων της Κούβας.
Πενήντα πέντε χρόνια μετά για 1η φορά στην Ελλάδα προβάλλεται ένα σπάνιο ντοκουμέντο, ένα καταπληκτικό όπως λέγεται ντοκιμαντέρ, το «Cuban Story», το οποίο είναι γυρισμένο κατά την διάρκεια των γεγονότων της επανάστασης στην Κούβα.
«Άρχισα την επανάσταση με 82 άτομα.
Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη.
Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης», Φιντέλ Κάστρο.
«Δεν είμαι απελευθερωτής. Δεν υπάρχουν τέτοιοι.
Οι άνθρωποι μόνοι τους απελευθερώνουν τους εαυτούς τους», Τσε Γκεβάρα.
Μαζί με την ταινία «CUBAN STORY», θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Ο ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ - Hemingway's Cuba».
Μέσα από σπάνιο υλικό από κρατικά αρχεία, συνεντεύξεις από ανθρώπους που τον γνώρισαν, αναδύεται το πορτραίτο ενός γνήσιου εραστή της ζωής αλλά και της μοναδικής ατμόσφαιρας του σμαραγδένιου παραδείσου της Καραϊβικής.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr