ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδρομή στη Χαλανδρίτσα από το ΚΑΠΗ Αγ. Βαρβάρας Αττικής

Κοινοποίηση
Tweet

Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις

Μια όμορφη περιήγηση σε περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου πραγματοποίησαν τα μέλη του συλλόγου ατόμων τρίτης ηλικίας του δήμου Αγ. Βαρβάρας Αττικής.

Οι διοργανωτές μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ερυμάνθου είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν στα μέλη τους ένα πλούσιο πρόγραμμα και νέες εμπειρίες.

Η Αρχαιολογική υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα και έτσι στον Αρχαιολογικό χώρο της Χαλανδρίτσας τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε η υπεύθυνη κα Κων/να Ακτύπη.

Οι εκδρομείς στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον ιστορικό Ι. Ναό του Αγ. Αθανασίου και το παλαιό Σχολαρχείο, στο οποίο είχε φοιτήσει και ο Γεώργιος Παπανδρέου και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους του Δήμου Ερυμάνθου για την τοπική ιστορία της περιοχής, ενώ συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να ξεφύγουν από τις εκδρομές «κλισέ» και να δώσουν στα μέλη τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να «γευθούν» την Ελληνική Περιφέρεια.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στα λιθόστρωτα της Χαλανδρίτσας, ενώ ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής όπου είχαν την ευκαιρία οι επισκέπτες να απολαύσουν «γεύσεις Ερυμάνθου» με αγνά παραδοσιακά υλικά, αλλά κυρίως ένα αυθόρμητο παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς, όπου με την ζωντάνια τους, έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για όλους μας.

Αναχώρησαν από τη Χαλανδρίτσα το απόγευμα, με σκοπό να προσκυνήσουν στον Ι. Ναό του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις