CULTURE

/

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Τι δείχνει το ταμείο

Κοινοποίηση
Tweet

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Αρχαίου Ωδείου

Υποτονικά ξεκίνησε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας με τις παραστάσεις της «Λοκαντιέρας» -με τους δημοφιλείς κατά τα λοιπά Ρένια Λουϊζίδου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Κώστα Κόκλα - αλλά και τη μουσική παράσταση του Γιάννη Μπέζου, να μην συγκινούν το πατρινό κοινό με αποκορύφωμα την ακύρωση της συναυλίας του βέλγικου μουσικού συγκροτήματος Vaya Con Dios λόγω χαμηλής προπώλησης των εισιτηρίων. Η κρίση φαίνεται ότι άγγιξε και το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, που αποτελεί σημείο αναφοράς του φεστιβαλικού θέρους ενώ παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο όπως η  συναυλία του Θάνου Μικρούτσικο που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο, να γνωρίζει απρόσμενα μεγάλη ανταπόκριση, συγκεντρώνοντας σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ Ελένη Δάσιου, 15.000 θεατές.

Παρά την οικονομική κρίση το πατρινό κοινό δεν θα μπορούσε να μην πριμοδοτήσει με την παρουσία του το Θρυλικό συγκρότημα των “Scorpions” προσελκύοντας πάνω από 10.000 άτομα.

Εξίσου καλά πήγαν και οι αποκλειστικές παραγωγές της ΔΕΠΑΠ όπως το τριήμερο της Jazz στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, οι βραδιές με κινηματογραφικές προβολές καθώς και οι πατρινές συνμμετοχές στο πρόγραμμα, όπως αυτή του Περικλή Βασιλόπουλου στο Κάστρο.  Ονόματα που μπορεί να μην είναι τρανταχτά αλλά κέρδισαν το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού.

Από το πρόγραμμα δεν έλειψαν και οι sold out παραστάσεις όπως το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι», οι «Τρωάδες», ο "Οιδίπους Τύραννος".

Ειδικά για τον "Οιδίποδα" του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων η παράσταση αναμένεται να ξαναέρθει στην Πάτρα.

Γεμάτο ήταν το Αρχαίο Ωδείο και για την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Ορέστεια» που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Την ίδια επιτυχία είχαν και αρκετές συναυλίες όπως του Αλκίνοου Ιωαννίδη που ήταν Sold Out και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου που γέμισαν το κάστρο με περισσότερα από 2.000 άτομα.

Μικρότερη προσέλευση, αλλά εξίσου καλό αποτέλεσμα είχαν οι παραστάσεις της Νίνας Λοτσάρη και του Vassilikou που αν και με λιγότερο κόσμο καταχειροκροτήθηκαν από το παρευρισκόμενο κοινό.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture