Μία κινητή θεατρική μονάδα με πατρινούς ηθοποιούς
Με το έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» βγαίνει εκτός έδρας το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας.
Μία κινητή θεατρική μονάδα με πατρινούς ηθοποιούς, θα επισκέπτεται τα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Αχαίας, , παρουσιάζοντας το έργο του σπουδαίου Βρετανού Συγγραφέα, το Αγόρι με τη βαλίτσα. Έτσι το θέατρο δίνει τη δυνατότητα σε όσα παιδιά δυσκολεύονται να επισκεφτούν το θέατρο, να έρθουν σε επικοινωνία με παραστάσεις, στο δικό τους οικείο χώρο.
Πρώτη παράσταση στο χώρο του Drop-In Centre , Κέντρο Ημέρας για ασυνόδευτους ανήλικους της PRAKSIS στην Πάτρα , Τσαμαδού 38, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, στις 13:00.
Το Αγόρι με τη Βαλίτσα, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και καταφέρνει με εργαλεία το χιούμορ και τη δράση να αναδείξει την πραγματικότητα παιδιών του 21ου αιώνα, τα οποία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είτε εξαιτίας της φτώχειας, είτε λόγω του πολέμου.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος με προτροπή των γονιών του αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εμπόλεμη πατρίδα του προς αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής στο Λονδίνο. Στο ταξίδι του αυτό , θα γνωρίσει καινούργια μέρη και ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος και με καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να αντιδράσει γρήγορα αν θέλει να επιβιώσει.
Σύμμαχοί του σε αυτή την αναζήτηση θα είναι η Κρίσια, ένα κορίτσι που θα γνωρίσει τυχαία σε ένα λεωφορείο και ο Σεβάχ, ο ήρωας των παιδικών του χρόνων, με τη βοήθεια των οποίων, θα καταφέρει να φτάσει ύστερα από πολλές αντιξοότητες στον προορισμό του. Είναι όμως το Λονδίνο ο προορισμός που είχε ονειρευτεί;
Ο συγγραφέας του έργου ο Μάικ Κένι είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς θεατρικών έργων για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων για το έργο του κι έχει συμπεριληφθεί σε λίστα της εφημερίδας «The independent» ως ένας από τους δέκα καλύτερους εν ζωή συγγραφείς θεατρικών έργων στη Μ.Β.
Χαρακτηριστικά ο ίδιος έχει δηλώσει:
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ξεχνάμε πολύ εύκολα. Η παγκόσμια ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί ως ιστορία μετακινούμενων ανθρώπων – και καχυποψίας για τον ξένο. Αυτοί και εμείς. Εγώ γράφω έργα που θέμα τους είμαστε εμείς, έργα για εμάς. Και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που κατατάσσονται χωριστά, που τους λέμε: αυτοί. Δεν υπάρχουν αυτοί. Υπάρχουμε μόνο εμείς, όλοι οι άνθρωποι, κι όλες οι ιστορίες μας.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος
Σκηνικό-κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
∆ιανομή:
Ναζ: Τηλέμαχος Τσώλης
Μητέρα-Άνθρωπος-Κρίσια-Γριά: Ανδριάνα Χαλκίδη
Πατέρας-Οδηγός-Στρατιώτης-Βοσκός-Άνθρωπος-Έμπορος-Γέρος-Αδερφός: Γιώργος Μάρκου.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr