ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: "Η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές το 2011"

Κοινοποίηση
Tweet

Αισιόδοξος ο Υπουργός Οικονομικών

Σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων το 2011, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο αμερικανικό οικονομικό δίκτυο CNBC. Ο Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την επιτυχημένη πώληση εξάμηνων εντόκων γραμματίων συνολικής αξίας 1,625 δισ. ευρώ, στην πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε μεταξύ άλλων ότι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο είναι ικανοποιητική, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 46% περίπου δείχνει πως η χώρα είναι σε καλό δρόμο.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, επισήμανε ότι η κυβέρνηση πέρασε τη σημαντική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία, δεδομένου ότι η προθεσμία εξέπνεε το φθινόπωρο.

«Όλες οι μεταρρυθμίσεις μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στην αγορά, με τη προϋπόθεση ότι οι συνθήκες θα είναι πιο ομαλές» κατέληξε.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις