Το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής μας με την Αργεντινή
Στις 9:30 απόψε το βράδυ ελάχιστοι Έλληνες θα κυκλοφορούν στους δρόμους. Οι περισσότεροι θα "καρφωθούν" μπροστά στις τηλεοράσεις ελπίζοντας να γίνουν μάρτυρες σε ένα ακόμα ποδοσφαιρικό "θαύμα". Η Εθνική Ελλάδος αγωνίζεται κόντρα στην Εθνική Αργεντινής που προβάλλει ως ένα από τα καλόνητα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Με ισοπαλία η Εθνική μας ελπίζει για πρόκριση στους "16". Με νίκη, ούτε λόγος, θα βρεθεί με το ενάμιση πόδι, στην επόμενη φάση. Όμως είπαμε, μιλάμε για "θαύματα" και απόψε θα αποδειχθεί αν συνεχίζουν να γίνονται "θαύματα" στα γήπεδα, σαν αυτά που έγιναν στην Πορτογαλία, το 2004.
Οι διεθνείς δηλώνουν αποφασισμένοι για όλα. Κι από εκεί και πέρα... ό,τι ήθελε προκύψει!
Φυσικά, τα βλέμματά μας θα είναι στραμμένα και στο άλλο ματς, μεταξύ Νιγηρίας-Νότιας Κορέας, που θα διεξάγεται την ίδια ώρα. Σε αυτό τον αγώνα εμεία θέλουμε οπωσδήποτε νίκη της Νιγηρίας. Αν συμβεί αυτό και εμείς δεν χάσουμε από την Αργεντινή, τότε είμαστε στους "16".
Αντίθετα, σε περίπτωση που χάσουμε από την παρέα του Μέσι, δεν έχουμε καμία τύχη. Ακόμα και στην περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (αν νικήσει η Νιγηρία, δηλαδή), μένουμε έξω.
Μία γενναία μάχη και… ό,τι ήθελε προκύψει ζητεί από τους παίκτες του ο Ότο Ρεχάγκελ στον αγώνα της Τρίτης, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας
«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από αυτό το παιχνίδι. Μόνο να κερδίσουμε. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα ατομικά λάθη. Δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στους δύο πρώτους αγώνες. Ελπίζω οι ποδοσφαιριστές μου να βγάλουν στο γήπεδο το πάθος και την αγωνιστικότητα, που φάνηκε και στον τρόπο που πανηγύρισαν τα γκολ με τη Νιγηρία. Το παιχνίδι είναι ακόμη στο 0-0. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα και τίποτε άλλο. Θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουνε σωματικά και ψυχικά. Ελπίζω να κοιτάξουμε στα μάτια τον αντίπαλο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε ενθουσιασμό», τόνισε.
Ο Ρεχάγκελ και ο Κατσουράνης
Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έδειξε να φοβάται τους σούπερ σταρ των αντιπάλων. «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, αλλά όλη η ομάδα έχει εξαιρετικούς παίκτες, παγκόσμιας κλάσης. Στην Αργεντινή και τη Βραζιλία οι ποδοσφαιριστές κρέμονται από τα δέντρα. Ξέρουμε πως θα χρησιμοποιηθούν ο Μιλίτο και ο Αγκουέρο. Θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά βγάζοντας το 110% των δυνατοτήτων μας στον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες μου το παιχνίδι της ζωής τους. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω πώς θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε».
Ερωτηθείς για τα αγωνιστικά του πλάνα απάντησε πως «… θα ανακοινώσω την ενδεκάδα στους παίκτες τρεις ώρες πριν το παιχνίδι. Έχω πει πως όλοι οι παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν και δεν έχει σημασία ποιοι θα παίξουν τελικά», ενώ όταν ρωτήθηκε για πιθανές ομοιότητες του αγώνα της Τρίτης με το παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία στο EURO 2004 τόνισε: «Θέλω να μιλήσω μόνο για το ματς που έχουμε μπροστά μας. Οι αγώνες δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Μας ενδιαφέρει μόνο το ματς με την Αργεντινή και σε αυτό έχουμε εστιάσει την προσοχή μας».
Ο Κώστας Κατσουράνης, δήλωσε με την πλευρά του: «Εστιάζουμε στο πώς παίζει όλη η ομάδα και όχι μόνο στον Μέσι. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε συνολικά την Αργεντινή. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί παίκτες. Δεν θα πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους αντιπάλους να βρουν κενούς χώρους και πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να βοηθά ο ένας τον άλλο. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες. Στο ποδόσφαιρο βέβαια παίζει ρόλο και η τύχη», ανέφερε.
Ερωτηθείς για το αν το ματς είναι το πιο δύσκολο της καριέρας του, απάντησε: «Ο καθένας βιώνει διαφορετικές καταστάσεις. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Δεν θέλω να μιλώ για πιθανότητες και να δίνω προγνωστικά. Δεν εξαρτάται μόνο από μας, αλλά και από τον αντίπαλο, που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι στα προκριματικά».
Όσο για το τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα στην Εθνική, είπε: «Το σίγουρο είναι πως θα ταξιδέψουμε προς το Ντέρμπαν, που είναι η βάση μας. Είτε προκριθούμε στους ‘16’ είτε δεν τα καταφέρουμε».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr