Ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς εκεί
Το ενδεχόμενο ρατσιστικής ενέργειας ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Ξάνθης, μετά την καταστροφή του καταυλισμού τσιγγάνων στον πεδινό οικισμό Σέλινο από αγνώστους, οι οποίοι έβαλαν φωτιά καταστρέφοντας όλα τα παραπήγματα.
Μαρτυρίες δεν υπάρχουν, καθώς δεν υπήρχε κανείς στον καταυλισμό όταν ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες η πυρκαγιά. Ωστόσο, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εμπρησμού στους οικίσκους που είχε τοποθετήσει ο δήμος το 2004. Έγιναν όλοι παρανάλωμα της φωτιάς και οι οροφές τους κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να κατοικηθούν.
Τα τελευταία δύο χρόνια είχαν εγκατασταθεί στον καταυλισμό τσιγγάνοι από τη Θεσσαλία, αλλά οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν ότι ήταν υπαίτιοι για περιστατικά κλοπών και ξυλοδαρμών ακόμη και σε ηλικιωμένους, ενώ τους κατήγγειλαν στην Εισαγγελία ότι έκλεβαν ρεύμα και νερό κι ότι χρησιμοποιούσαν ως… τουαλέτες την ύπαιθρο και το γήπεδο του χωριού μετατρέποντάς τα σε εστίες μόλυνσης.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr