Είχαν συλληφθεί μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών
Να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι Κούρδοι Ζεκί Γκουρμπούζ και Μπουλέντ Κομέρι, που είχαν συλληφθεί στην Πάτρα, μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών από το 2005, αποφάσισε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.
Ο 47χρονος Ζεκί καταδιώκεται εδώ και δύο χρόνια από το τουρκικό κράτος , ενώ ο 33χρονος Μπουλέντ ήταν ένας από τους απεργούς πείνας το 2001 για την υπόθεση των λευκών κελιών στην Τουρκία.
Οι τουρκικές αρχές τους αναζητούσαν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Πρόσφατα το Συμβούλιο Εφετών Πάτρας αποφάσισε ομόφωνα να μην εκδοθούν οι δύο Κούρδοι, όμως η Εισαγγελία Εφετών Πάτρας άσκησε έφεση και η υπόθεση οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο. Το ποινικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε χθες το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοσή τους.
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι δεν μπορούν να εκδοθούν οι δύο Κούρδοι, πριν κριθεί το εκκρεμές αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr