ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

1ο ΕΠΑΣ Πάτρας: Το λεωφορείο δεν είχε πρόβλημα στα φρένα αλλά στο χειρόφρενο

Κοινοποίηση
Tweet

Απάντηση από τον κ. Νεοκλή Τσότρα

Από τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΣ Πάτρας κ. Νεοκλή Τσότρα λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

"Σε απάντηση της ανάρτησης στο δικτυακό τόπου thebest.gr με θέμα «Αχαΐα: Τρόμος για μαθητές στα Καλάβρυτα - Χάλασαν τα φρένα λεωφορείου» και προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε ότι:

Η 1η ΕΠΑΣ Πάτρας σε προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή στα Καλάβρυτα την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 χρησιμοποίησε δύο λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών της, μετά από τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά.

Το πρωί και περί ώρα 08.00 πριν την αναχώρηση της εκδρομής πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι εγγράφων και οχημάτων από την Τροχαία Πατρών μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του Σχολείου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής εφαρμόστηκε κανονικά και περί ώρα 17.15 κατά την επιστροφή από τα Καλάβρυτα στην Πάτρα ο οδηγός του πρώτου λεωφορείου διαπίστωσε μπλοκάρισμα στο χειρόφρενό του όπως ενημέρωσε τον αρχηγό της εκδρομής. Σταμάτησε άμεσα το λεωφορείο εντός του οδοστρώματος και στη λωρίδα κυκλοφορίας του χωρίς να κλείσει το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Χωρίς να διακινδυνεύσει κανείς μαθητής ή συνοδός καθηγητής κλήθηκε από τα Καλάβρυτα τεχνικός για την επισκευή της βλάβης. Οι μαθητές παρέμειναν εντός των λεωφορείων για λόγους ασφαλείας από τη διερχόμενη κυκλοφορία.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους καθηγητές για το συμβάν και δεν υπήρξε κανένας πανικός ή τραυματισμός. Μετά την επιδιόρθωση της βλάβης και περί ώρα 18.15 συνεχίστηκε η επιστροφή στην Πάτρα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η άφιξη στην Πάτρα έγινε περί ώρα 19.55.

Σε αντίθεση με την ανάρτηση του δικτυακού τόπου (https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/185164) σας ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένας «τρόμος», το πρόβλημα δεν ήταν ότι «δεν έπιαναν τα φρένα» αλλά ότι μπλοκάρισε το χειρόφρενο. Σε αντίθετη περίπτωση εάν δεν έπιαναν τα φρένα το λεωφορείο δεν θα μπορούσε να σταματήσει. Επίσης η ακινητοποίηση δεν έκλεισε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, η οποία συνεχιζόταν κανονικά. Τέλος δεν χρειάστηκε η βοήθεια των καθηγητών να «ηρεμήσουν» τους «πανικοβλημένους» μαθητές διότι απλά οι μαθητές δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Σας παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις