«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»
«Ο Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη, ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για 20 παραστάσεις στο Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής» από την Κυριακή 10 Μαρτίου έως τις 25 Μαΐου 2013, κάθε Σάββατο στις 9:00 μ.μ. και Κυριακή στις 8:00 μ.μ.
«Ο Καπετάν Μιχάλης» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Μικροσκόπιο» σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουσκουλή.
Ο Νίκος Καζαντζάκης, συγγραφέας που προτάθηκε τρεις φορές για Bραβείο Νόμπελ, με βασικό άξονα την εσωτερική ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.
Ο Καπετάν Μιχάλης, πραγματευόμενος αξίες όπως είναι η τιμή και το χρέος, μας κάνει να σκεφτούμε πως, από τη στιγμή που ο άνθρωπος καταλάβει ότι έχει ένα μερίδιο ευθύνης στα πράγματα, συνειδητοποιεί ότι είναι ο ίδιος ένα μέρος της λύσης και οφείλει να πάρει θέση στα πράγματα.
Τι σημαίνει, για τον καθένα από εμάς, «ελευθερία»;
Πώς κατακτάται, ποιο το κόστος της;
Παίζουν: Βασίλης Χρηστίδης, Χριστίνα Λυκοτσέτα, Ανή Βασιλοπούλου, Δήμητρα Μητροπούλου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Μανώλης Βαζαίος, Ιάσονας Παπαματθαίου, Αθηνά Πρυνεντύ.
Παραστάσεις: Σάββατο στις 9:00 μ.μ. και Κυριακή στις 8:00 μ.μ.
Εισιτήρια: 13 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό), 7 ευρώ (άνεργοι)
Διάρκεια παράστασης: 140 λεπτά
ΧΩΡΟΣ: Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», τηλ: 210-3425.637, Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικός.
ΕΝΑΡΞΗ: Κυριακή 10 Μαρτίου 2013
Για 20 παραστάσεις, έως 25 Μαΐου 2013
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr