Θα παρουσιαστεί στο Discover το νέο του βιβλίο με τίτλο "Κτερίσματα"
Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Μισέλ Φάις με τίτλο «Κτερίσματα», που αποτελεί μια παραβατική μυθιστορία, την 1η Μαρτίου 2013 στις 19.00 σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Discover στην οδό Πατρέως στην Πάτρα.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο ίδιος ο Μισέλ Φάις ενώ θα μιλήσει και ο Πατρινός λογοτέχνης και δικηγόρος Βασίλης Λαδάς.
Το ενδιαφέρον βιβλίο που ήδη έχει παρουσιαστεί σε εκδήλωση στην Αθήνα, στην αίθουσα «Η Άλλη Αρκαδία» στην Φωκίωνος Νέγρη (μάλιστα αποσπάσματα από το βιβλίο είχε διαβάσει η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη) περιγράφει την σαρκική, ενύπνια και γλωσσική περιπέτεια ενός άντρα από την παιδική ηλικία έως την ωριµότητα.
Ο Μισέλ Φάις αφουγκράζεται το σεξουαλικό πένθος του ήρωα και αφηγητή του. Ο συγγραφέας επινοεί και µεταµορφώνει την αφροδισιακή µηχανή του µονήρους πρωταγωνιστή σε µικροϊστορίες, παραληρήµατα, ηµερολογιακές εγγραφές, αναγνωστικές σηµειώσεις, ντοκουµέντα, στιχοµυθίες, παραµύθια, ποιήµατα και τραγούδια.
Μινιµαλισµός και θρυµµατισµένη πρόζα της ερωτικής µνήµης, παραφοράς και απουσίας. Μια παραβατική µυθιστορία («πλαστή ιστορία ερωτικών παθηµάτων», κατά τον Κοραή), όπου το υψηλό φρόνηµα και η συναρπαστική περιπέτεια καταβυθίζονται στην απόγνωση της σάρκας.
Μια μελαγχολική ερωτική μασκαράτα των πιο σωματικών εμμονών του αφηγητή. Μια μαύρη ερωτογραφία υπό το βορειοανατολικό φως της καταγωγής αλλά και της βιβλιοθήκης του συγγραφέα. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που παρεμβάλλονται στο κείμενο δεν τέμνουν µόνο τη ροή του σε άτυπα κεφάλαια, υποδόρια αποτυπώνουν τη θερμοκρασία και την υγρασία της γραφής, δηλαδή τη μέθοδο ανασκαφής/ανακοµιδής ερωτικών κτερισµάτων.
Ο Μισέλ Φάις (Κοµοτηνή, πρωταπριλιά 1957) είναι πεζογράφος. Κατά καιρούς γράφει κριτικά κείµενα, θεατρικά έργα και σενάρια. Βιοπορίζεται από τη δηµοσιογραφία, την επιµέλεια λογοτεχνικών σειρών και τα μαθήματα δημιουργικής γραφής. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να πεζοπορεί.
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ: «Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου» (1994, αναθεωρημένη επανέκδοση 2005), «Απ’ το ίδιο ποτήρι και άλλες ιστορίες» (1999, αναθεωρημένη επανέκδοση 2011• Κρατικό βραβείο Διηγήματος 2000), «Aegypius Monachus» (2001), «Το μέλι και η στάχτη του Θεού» (2002), «Ελληνική αϋπνία» (2004), «Πορφυρά γέλια» (2010).
Το μυθιστόρημα «Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου» μεταφράστηκε στα γαλλικά και στα ρουμάνικα, η συλλογή των διηγημάτων «Απ’ το ίδιο ποτήρι» στα γαλλικά, ισπανικά κα αγγλικά. Διηγήματά του συμπεριλήφθησαν σε ισπανικές, γερμανικές, αγγλικές, τσέχικες και κινέζικες ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε αμερικανικά περιοδικά.
Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο στο σενάριο της ταινίας «Delivery» (Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας και Μόντρεαλ, 2004) και στο «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη», 2008.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr