Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου
Στα Καλάβρυτα θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας σήμερα 13 Δεκεμβρίου, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από την μαύρη επέτειο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος.
Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν οι οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.
Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των επαφών αλλά και των δημόσιων παρεμβάσεων που θα κάνει ο κ. Τσίπρας από την πόλη των Καλαβρύτων, θα θέσει το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.
Εξάλλου, αυτό είναι και ο συμβολισμός της καθόδου Τσίπρα στα Καλάβρυτα, δεδομένου ότι το ζήτημα των διεκδικήσεων, με τη συμβολή του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου, είναι ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για τα 69 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα εχει ως εξής:
Στις 10 π.μ. θα τελεστεί πάνδημο Μνημόσυνο για τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου.
Θα γίνει ομιλία από τον Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέα Σπύρο Καραμπέρο.
Θα ακολουθήσει μετάβαση με πομπή από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης στον τόπο ΘΥΣΙΑΣ
Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr