Σκληρή κριτική του Φ.Β. Σταϊνμάιερ στη γερμανίδα καγκελάριο
Σκληρή κριτική στην Αγκελα Μέρκελ ασκεί ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών (SPD), Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, κατακρίνοντας τη γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι δεν έχει επισκεφθεί ακόμα την Ελλάδα. Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη Welt, ο κ. Σταϊνμάιερ χαρακτηρίζει «επαίσχυντη εξέλιξη» το γεγονός ότι «ούτε η γερμανίδα καγκελάριος και ούτε ορισμένοι άλλοι ευρωπαίοι πρωθυπουργοί έχουν θεωρήσει αναγκαίο να επισκεφθούν την Ελλάδα».
Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί «ότι μια χώρα στην κρίση θα απομονωθεί πλήρως», σημειώνει ο ίδιος.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σταϊνμάιερ συνιστά επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση το νέο πακέτο λιτότητας να είναι βιώσιμο και να υποστηρίζεται από την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr