Πάντως η επιστολή Παπακωνσταντίνου δεν συνιστά αίτημα βοήθειας
Η επιστολή που έστειλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην Εωρωπαϊκή Επιτροπή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν συνιστά αίτημα για βοήθεια, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου του Eurogroup.
Η επιστολή της Ελλάδας αντικατοπτρίζει την επιθυμία της χώρας να σεβαστεί τις διαδικασίες του ΔΝΤ, τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει βοήθεια.
Πρόσθεσε πάντως πως τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ εμφανίζονται σε γενικές γραμμές προετοιμασμένα να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενο αίτημα της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής.
Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της Ελλάδας, ωστόσο τα 16 κράτη – μέλη βολοδοσκοπήθηκαν όσον αφορά στις τεχνικές και νομικές προετοιμασίες του μηχανισμού στήριξης, αν αυτός ενεργοποιηθεί. Παράλληλα σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις θα ενταθούν από τη Δευτέρα οπότε θα προσέλθουν στην Αθήνα εμπειρογνώμονες από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε επίσης λόγο για ελλείψεις στο οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και ανακοίνωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης των κρίσεων.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr